Dacia Jogger

prethodna tema - sledeća tema

MitarMrgulic

Dobri su Joggeri, sve ih više ima :)

Bio je kod nas u BiH u oglasima, dugo se prodavao, jedan Logan MCV koji je bio aerodromsko vozilo, znam da je bio bijeli, sa klot opremom, a star nekih 7-8 godina, bio je prešao tek nekih 5-6 hiljada kilometara 

Veterinar

Presao sam oko 300km sa Joggerom iz prethodne godine, pa mogu da ga uporedim sa istim od pre tri godine.
 Noviji auto je u verziji sa pet sedišta. Mozda zbog toga ima drugacije oslanjanje (lupam, mekse opruge) od onog sa sedam sedišta. Prelazak preko neravnina je udobniji kod petoseda.
 Displej je drugaciji. Novi model u obaveznoj opremi ima pracenje znakova, pracenje bele linije i sl. Samim tim se to prikatuje na ekranu. E, sad, prethodni bi imao na ekranu ono sto ja postavim (uglavnom prosecna potrosnja), a ovaj nakon gasenja ima uvek kilometrazu (ukupnu i parcijalnu), pa se tipkanjem dolazi do zeljenog. To mi se ne sviđa.
 Parking senzori su bolji, tisi (lepseg zvuka), na displeju se prikazuje gde je konkretno prepreka, sto pre nije bio slucaj.
 Automatski brisaci su standard, sto mi se ne sviđa.
 Prijem je bolji sto se radija tice, pa se u tunelima ne gubi zvuk.
 Postoji posebno dugme za aktivnu bezbednost.
Kad se pokrene hladan motor stabilnije radi pre prebacivanja na benzin.
 Ukratko, auto je jos bolji nego pre.

dekiv68

Citat: Veterinar poslato 01.01.2025. - 21:05Postoji posebno dugme za aktivnu bezbednost.
Šta se tim dugmetom reguliše.
Vet nek je sa srećom novi auto.

Veterinar

Pretpostavljam da moze da se isključi, da se ne ide dugmicima u meni. Ispraticu, pa cu da napisem.
   Zvuk auspuha je losiji nego pre. Nekako "retro".
 Strelica koja pokazuje kada da se ubaci u visi stepen prenosa se na ekranu pojavljuje nesto kasnije nego na modelu od pre tri godine. Primera radi, tamo bi sugestija za petu brzinu bila na oko 55km/h, a sada je na 60 (sesta brzina pre na ravnom na oko 75km/h, sada na 80km/h).

Zoran

Čestitam na kupovini.
Osovinsko opterećenje dobrim dijelom utiče na tvrdoću auta. Moj Sandero 2 ima nazad za nekih 85 kg manje dozvoljeno opterećenje od Sandera 1 i solidno je udobniji Sandero 2.
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Proizvođači automobila, sa razvojem modela i njegovom eksploatacijom, prati, usavršava i otklanja "dječije bolesti" odnosno neka rješenja koja se pokažu lošijim nego se očekivalo.

Golf 2 iz '89 je bio dosta unaprijeđeniji od onih prvih iz '84-'85.

Jogger mi je opcija samo sa 7 sjedišta i kad bi bio povoljniji nekih 3-4 hiljade eura nego što je sada...

@Vet, koji je motor u novom Joggeru?

Veterinar

Isti, 1.0 na plin.
 Novina na displeju je plava lampica kad je hladan motor i pisano obavestenje kada je plinski rezervoar na rezervi.

Mare

Op, op, pazario si još jednog Joggera?

Veterinar

Pisao sam pre nekoliko dana. Pricacu ti kad se vidimo. Ukratko, uzeo sam za firmu (moja firma placa zakup) "starog" Joggera, a tim novcem se otplacuje novi. I pored toga što sam Joggera maksimalno stedeo, prasao je blizu 80000km. Za firmu mi je bio potreban veci prtljaznik, a mali potrošač i kockice su se tokom mesec dana nekako same slozile.  :friends:

Mare

Odlično, svaka čast  :lux:

Veterinar

Zoran

Nije tvoja glava za dvije noge, nego za 4.
 Čestitam, tako se vodi kreativna finansijska politika. Našao si model da se firmine pare tebi prelivaju. Umješno to radiš i tako se to radi. Najslađe pare se zarade na olovku.

Sam svoj gazda - vazda.

Loganovac

Citat: Zoran poslato 03.01.2025. - 08:22Nije tvoja glava za dvije noge, nego za 4.

Nemoj batko više da ga hvališ!!!  :Smiley:  :Smiley:  :Smiley:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

MitarMrgulic

Kao što je jedan moj drug, grlio kuma u sred kafane i govorio- "gledaj ga, i mi konja za trku imamo" :)

Koje je godište novi Jogger i koji su novci u pitanju?

Veterinar

2024. Kupljen pred sam kraj. Nije popularno, jer je sada vec "star jednu godinu". Medjutim, prilika je bila da damo ucesce (nesto vise od 9000 evra) i imamo tri dgodine obaveza po 194 evra mesečno. Te rate mozemo da ispratimo.
 Kada bi bilo u planu da se automobil proda za 4-5 godina sa malom kilometrazom, kupovina na kraju godine bi bila los potez. Medjutim, ako auto ostaje u kuci dugo i prelazi puno, pritom trosi ispod sedam litara plina na 100km (u prvih 450km), onda smo na dobitku. Kako? Pa, koliko god da ima nizu vrednost prilikom prodaje, benefiti koje sam dobio (oprema, patosnice, cetiri zimske gume, montaža) tu računicu stavljaju u "plus".
 Gledao sam polovnjake, ali sve sto sam nalazio je bilo lose ili skupo ili lose i skupo. Za moju kilometrazu i Joggerov kapacitet i potrošnju, ova kombinacija je dobitna.