Kupovina nove Dacije

prethodna tema - sledeća tema

kiconix

Capriolo

Citat: Andrix poslato 17.05.2022. - 09:27
Samo sto stavise duple crtice na oba cajgera....a ne pise mph...

Bolje da su umesto tih duplih crtica označili gde su maksimalni obrtaji. Manje bi boje potrošili, a bar bi potencijalno bilo neke koristi, jer se ti mali turbo motori uglavnom rado vrte, a maksimalna snaga im je na relativno niskim obrtajima (ako ne grešim, kod ECO G na 4.600 i 4.800, zavisno na koje gorivo u tom trenutku ide).
Je li neko probao u praksi, taj 1,0 Tce, ima li limiter za zaštitu motora od preterano visokih obrtaja i ako ima, na kojim je to obrtajima ?

Ayrton

Znaćeš ko si ako vodu nosiš!

Andrix

Koliko se secam moj prvi Logan 2004.g. je imao limitator, mada nikad nisam stigao do nj.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

kiconix

Svi imaju limitator .
Ko gleda te boje na cajgeru?
Imam osecaj da u svakom postu trazite dlaku u jajetu.
Ko kupi auto od 1000 kubika, sigurno ga nije kupio da vozi wrc.
Sandero je lep i tacka.
Ima sve ono sto treba da ima i preko toga..
Novom vlasniku zelim mnogo lepih i bezbednih kilometara.

Capriolo

Tražim dlaku u jajetu zato što kažem da bi možda bilo bolje da su na obrtomeru dačije označeni maksimalni obrtaji?
Nemoj zameriti, imao sam i jeftine Lade, pa su to imale. A to danas imaju sva ostala vozila ako imaju obrtomer (istina, vozim trenutno jedan aygo prethodne generacije, baznjak, i uopšte nema obrtomer).
Radi se o samo jednoj ili dve crtice na skali obrtomera. Dve recke. A oni nepotrebno na brzinomeru iscrtali celu skalu za brzinu kretanja u miljama.
Niko nije rekao da je Sandero ili bilo koja dačija loša kupovina. Samo sam pomenuo recku na skali brzinomera. Neki ovde prigovore i po par puta na one crne nalepnice na karoseriji i druge stvari pa im se ne prebaci da su zlonamerni.

Naravno da novom vlasniku sve najbolje.

Zoran

Ja bi obavezno stavio zeleno i crveno polje.
Sam svoj gazda - vazda.

kiconix

Ja bih izbacio sve, i brzinomer.
Limiter na 80 i cao.
Sta bre tu ima ko da gleda u km sat.
Gledaj u put.

Keka

Srecna voznja novopecenom vlasniku.

A ovi za limiter i oznake, ocito nikad nisu vozili turbo benzinca, pricaju kao da su ceo zivot proveri vozeci V12 u crvenom.

Ili je poenta ceo zivot biti kontras, bez obzira.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Capriolo

Slažem se. Sa obrtomera svih vozila treba skinuti oznaku granice žutih i crvenih obrtaja  :cool: Bez razlike da li je turbo ili atmosferski, benzin ili dizel. A i sam obrtomer je suvišan. Kaoi sluh. Jer ima limiter i on će da "zapuca" kao mitraljez kada i ako eventualno preteramo. :cool:

Cmok

Citat: maestral5747 poslato 17.05.2022. - 06:36
Obični tce 100, lpg. Highland srebrena boja, confort oprema plus zadnji senzori i automatska klima.

Cestitam, prelijepo izgleda.

Jel mi se to cini ili ova nova generacija Stepway ima indikator tacno koja vrata su otvorena?
Ili je indkator kao na "starom" Stepway-u, nesto je otvoreno pa ti pogodi sta  :laugh1:

kiconix

Citat: Capriolo poslato 17.05.2022. - 12:26
Slažem se. Sa obrtomera svih vozila treba skinuti oznaku granice žutih i crvenih obrtaja  :cool: Bez razlike da li je turbo ili atmosferski, benzin ili dizel. A i sam obrtomer je suvišan. Kaoi sluh. Jer ima limiter i on će da "zapuca" kao mitraljez kada i ako eventualno preteramo. :cool:

Ja sam to i napisao.
:ne:

maestral5747

Citat: Cmok poslato 17.05.2022. - 14:38
Cestitam, prelijepo izgleda.

Jel mi se to cini ili ova nova generacija Stepway ima indikator tacno koja vrata su otvorena?
Ili je indkator kao na "starom" Stepway-u, nesto je otvoreno pa ti pogodi sta  :laugh1:

Ha, ha nemam pojma, vidjet ću kad ga preuzmem.
A display nije od Clia, jbg, moglo je i gore. Neki nisu dobili zadnje podizače ni impulsno podizanje vozačkog.
Naručio još i original gumenu kadu za prtljažnik

Krle87

Koliko košta gumena kadica? Planiram da kupim i ja.

Inače i kod mene je običan displej i generalno je tabla jednolična i ne sviđa mi se baš. Uveče je bolje kada se upali ali u toku dana je baš nekako bezlična.

szs

Citat: maestral5747 poslato 17.05.2022. - 06:36
Obični tce 100, lpg. Highland srebrena boja, confort oprema plus zadnji senzori i automatska klima.
Nažalost te verzije nije bilo kod nas u Srbiji a Stepu nisam želeo
Da je bilo...sada bi ti i ja vozili "blizance"

Uživajte u vožnji, prelep auto  :aplause: :aplause:
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella