Dacia modeli u najavi

prethodna tema - sledeća tema

Vladan P

Citat: Kocijas poslato 29.09.2020. - 12:58
Sta je ovo malo sto se otvara na 5.21?

Držač za kesu , torbu.
Zajedno smo skupa !

szs

Zanimljiv izbor motora
Neće svakog oduševiti ali...

SCe  65ks  3 cyl atmo i neće biti u Stepway   (da 65 nije greška)
TCe  90     3 cyl turbo manual & CVT menjač
ECO-G TCe 100 bifuel, na LPG i benzin
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

speedo

Neke interesantne stvari:
-stepway nosi gume 205 60 16, a ovaj obični plavi 195 55 16. Nepopularne dimenzije (čitaj skupe).
-super fol sa krovnim nosačima na stepwayu (iako sigurno u top opremi samo)
-veliki točak u gepeku (pretpostavljam opet doplata)
-untrašnjost izgleda kao miks dustera i klija petice, što je plus svakako
-vidim i šiber na stepwayu, čini mi se stakleni, iako je one standardne golf 2/mercedes 123 veličine
-65 konja (hvala, ali ne hvala)

neskafa

FIRST LOOK: All-New 2021 Dacia Sandero

When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools.

Aleksandar

SCe i TCe motori su sa FAP-om.

Midzi

emil_zola

Ako sam dobro shvatio saopštenje Dacia Srbija, "običan" Sandero neće biti u ponudi u Srbiji, samo Stepway i Logan.

nik

Ako je to tačno, šta drugo reći do debili.  :bonk:

mali.alen

Kod nas u HR neće biti novog Logana u ponudi.

abc123

Stvarno na ww.motor1.com pricaju o visokoturaznom motoru od 1000 ccm i 65 konja. Na auto od jedne tone, pa to ni na poklon ne bih uzeo. Ovo sluti na politiku propasti. A sumnjam da ce i cena biti konkurentna. Pre dest godina za 8700 EUR na blackline1.4 L si imao metalik farbu, maglenke, podesivo sediste i volan, elektricne podizace za sve prozore i retrovizore, Continental gume i najjeftiniji servis na svetu. Realno, nesto slicno bi danas trebalo da bude cca 10 000 EUR. Hmm, videcemo.

kiconix

Samo pogledajte cenovnike drugih proizvodjaca, bice vam sve jasno.

Andrix

Citat: neskafa poslato 29.09.2020. - 19:49
FIRST LOOK: All-New 2021 Dacia Sandero

Lepa oprema, verovatno u fullu, a za displej stavljas svoj tel....
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Keka

Za sledecu generaciju cemo nositi i sediste, volan i instrument tablu od kuce.  :Smiley:
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

saša61beograd

Na prvoj generaciji Dačija bilo je aluminijumskih felni.Na drugoj generaciji uopšte nema alu felni.Postoji samo uspešna imitacija na Stepveju.Niko se zbog toga nije bunio,nego smo prihvatili ovu sitnu prevaru.Srećni što "dobro izgledaju".U Reno-u su shvatili da su ovčice uspešno "digitalizovane-debilizovane" i da pojma nemaju,nego im je bitno samo da nešto dobro izgleda.Ovakav trend će verovatno biti nastavljen i sa sledećom generacijom.Zato ću mišljenje formirati tek kad sve vidim i opipam uživo.A ako najjeftinija verzija kod nas bude oko i preko 10.000 evra,a moguće je,onda i neću gledati,ne zanima me.
PS Lično me ne zanimaju alu felne,nego samo kao primer kako se za iste pare uvode plastični fejkovi umesto originala.Isto važi i za zaštitu motora,recimo, i još mnogo drugih detalja.

szs

Rekao bih da je ovaj 65 "uštrojeni" 1.0 Sce 75 zbog eko normi
3500obr 95Nm
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella