Zvanicno predstavljen Duster

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

Valjda se u Dusteru ne smatra luksuzom, šta li...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Urosh85

,,Dačija daster" u Srbiji jeftinija 1.600 evra nego u Hrvatskoj

Srpski kupci mogu da se pohvale sa jednom od najnižih cena za prvi "Dačijin" terenac "daster". Naime, bazni "daster" sa 1,6-litarskim benzinskim motorom (105 KS) i pogonom na prednje točkove kod nas košta 9.300 evra, što je gotovo 1.600 evra jeftinije nego u Hrvatskoj. Trebalo bi reći da se za 9.300 evra dobija samo osnovna oprema, bez klima uređaja, CD/mp3 plejera, bočnih vazdušnih jastuka...Verzija s pogonom na sve točkove u Srbiji se nudi za 11.100 evra (13.000 evra u Hrvatskoj). Serijski klima-uređaj je dostupan tek od poslednjeg, trećeg paketa opreme "laureat", kada ćete za "daster" morati da izbrojite 12.100 evra (verzija 4x2), odnosno 13.900 evra (verzija 4x4).

"Dačija daster" dostupna je i sa 1,5-litarskim dCi dizel motorima (86 i 109 KS), koji su se dokazali na brojnim modelima "Renoove" game. Sistem kontrole pogona je preuzet od "Nisana" što je garant za vrlo dobre "of-roud" karakteristike. Tako "auto mod" raspoređuje snagu i obrtni momenat u zavisnosti od uslova na putu, "lock mod" zaključava diferencijal i snagu raspoređuje 50:50, dok je za gradsku vožnju predviđen "4X2 mod", kada se pogon prenosi samo na prednje točkove.

Kupcima se do kraja meseca uz "daster" nudi i petogodišnja garancija. Prvi automobili isporučiće se do kraja aprila ili početka maja, dok verzija s 4x4 pogonom u Srbiju stiže u junu.

Izvor: www.dizanje.net

dsit

Na stranu niska cena i to da mu ne manjka kvaliteta ali sto ga tako naruzise  :(
Ovaj sto je sad na sajmu...nema ni branike u boji. Ratkapne....sta je to?
Kad malo bolje razmislim i renoov koleos sam po sebi nije neki lepoten tako da bi verovatno sve iole lepse od ovog dovelo do toga da duster ugrozi brata "s pedigreom"..

Loganovac

Munze

Meni nije jasno na koju foru je kod nas Duster jeftiniji :conf:
Da li to ima neke veze sa uštedom u izradi vozila ili nas Rumuni mnogo vole zbog foruma :hihi1:
Interesuje me i koji je ovo motor 1.5 dci 109ks. Znam da postoje 1.5 dci 105 i 106 ks :conf:

Loganovac

Chip... Ne misliš valjda da su pored 105 i 106 razvijali specijano 109KS?

Munze

Jedino ako su čipovali ovaj od 86 ks :ne:

Loganovac

Ne, 105KS se konstruktivno znatno razlikuje od 85. A i 105/106 je čista zajebancija - čime su to merili? Treba uočiti razliku između konjske snage (KS, PS, CV) i bhp (brake horse power).

Edit: Dok je KS (po nemačkom standardu PS, francuskom CV) definisana kao 75kgm/s, bhp je starija merna jedinica (naravno zabranjena zakonom kao i KS, za sve ovo postoji kW), manje precizne definicije i stoji u odnosu   BHP -> PS -> 1.01387. Znači, najbolje da pričamo u kW, tu nema nesporazuma.

Munze

To mi je poznato.
Kao ovaj motor od 106ks je novije generacije i dolazi sa menjačem od 6 brzina.

krle

kiconix

Keka

Interesantno je da na desnoj donjoj, tzv. guznoj slici, istovremeno postoji natpis Dacia i Renault.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

krle

:to: Odlično zapažanje.

Od 2011.g. Duster će se proizvoditi u Renoovoj fabrici u Brazilu. Iste godine očekuje se početak proizvodnje u fabrici Avtoframos, Moskva.

Možda će Daster poneti i Nisanov  logo  :hihi1:.

Veterinar

U HR je i Logan skuplji. Jedva cekam da vidim Dustera na ulicama i da pocne navikavanje na izgled...

DarioGTI

sad kad vidim ovaj renault natpis na gepeku, dalo bi se razmislit zasto Dacia nije i prije stavljala tako ocit natpis na svoje aute.... a ne samo malo "by renault"

:conf: :whistling:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)