Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

saša61beograd

Citat: Veterinar poslato 17.12.2022. - 12:52
Sandero 2012. 82000km 1.2 motor , dodjosmo do 5000 evra,
Kad sam onomad gledao oglase video sam da i kod nas ima primera da za dobar Sandero prve generacije traže oko 4.500.Tada sam odustao i za iste pare počeo da gledam Megana 1,6 16v, 2. i 3. generacije.Megan i Sandero,nebo i zemlja,a cena održavanja slična.
Tražiti i dobiti nije isto,svako ima pravo da traži koliko hoće i da besplatno visi na oglasima mesecima.

Loganovac

Po čemu su nebo i zemlja?
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Zoran

I meni se sviđa rezon. Skoro za iste pare ima Sandera i Megana istog godišta.
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Imam kući i jedan i drugi... doduše nisu ista generacija, razlika je 6 god.

Megan je više udoban i francuski ušuškan, ima nešto bolju izolaciju i ležanje na cesti, vjerovatno zbog nešto širih pneumatika a Megane je i dimenzijama malo širi,

Logan je isto tako, dobar, stabilan, upravljiv, ništa ne kucka niti lupka, meni za moje potrebe, sasvim ok.

Razlika nije nebo i zemlja, ima je u ugođaju vožnje. možda 10-20% više udobnosti na strani Megana, ostalo je tu negdje (završna obrada i sl), doduše, kod mene je Megane Generation.

Cijene se u BiH nisu baš primakle, a situacija je takva da je većina Megana iz uvoza, a većina Dacia (naročito Logana), je BiH porijeklo, se ne prevelikom kilometražom.

Kome se ne žuri i voljan je čekati, zna ispasti baš dobar primjerak .

Nedavno je na oglasima bio jedan zeleni Logan, mislim negdje iz 2006. 1,4 bezinac, koji je na servisu prije nekog vremena prilično dotjeran, ima račune i dokumentaciju, cijena mu je bila nešto iznad 2200 eura.

Mislim da za te novce nije bilo solidnijeg polovnjaka tog godišta...

Sir Oliver

Pozdrav ekipi...
Drugar trazi Logana neko 2007-8 godiste... ako znate nekog ko prodaje dobar komad, pisite ovde ili u pp.
:ziveli:
I drink to make other people more interesting.

Veterinar

Covek koji je kupio od mene Lodgija prosle godine podelio je svoju nevolju sa mnom.
Ima zelju da kupi stan, ali su zbog cena i zbog banke (pogubim se cim pocne prica o euriboru)
uslovi značajno lošiji nego što su bili pre pola godine, zbog čega razmišlja o tome da proda auto
kako bi nadomestio finansijsku razliku. Ako ne bude hteo da zaradi na autu, nego ga ponudi za
recimo 5500 evra, napisacu to ovde, jer je dobar auto u pitanju.
2015., oko 105000 km, Logdy, metalik sivi, klima, sedam sedišta, 1.6 sa plinom. Ovo je jedan
post kao tema za razmišljanje, ali cim me je pitao da li znam nekoga ko bi bio
zainteresovan, verovatno će uskoro i da prelomi. Šteta, ali zarad višeg cilja.

Sir Oliver

Društvo, prodajem svog Logana, 2011. godište, 151.500 km prešao. 1.6 MPI 8v TNG. Pretprosle godine menjana boca i uradjen atest.
Cena je 3.500€, za društvo sa foruma druga cena, naravno.
Za sva pitanja stojim na raspolaganju.
Istorija auta, dostupna na ovom forumu. Nikakva dalja ulaganja.
Razlog prodaje: kupovina drugog auta, sa ovog foruma.
Zaštićen prekidacem i izmestenim OBD-om.

Veterinar

Ocekujemo potpun oglas sa fotografijama u oglasima. Nekome ce to biti odlicna prilika da kupi auto i bude osam godina miran sto se tice boce ili da kupi noviji auto.

Veterinar

Retko mi upadne u oko auto iz
uvoza. Naravno, uvek su doterani,
polirani, sa opranim motorom...
Ipak, uz napomenu da nisam
otvorio sranicu na velikom ekranu,
postavljam link ispod. Da nismo
skoro obnovili vozni park, ne bi mi
bilo nezamislivo ovako nesto da
uzmem za razvoz, ali da imam
dovoljno sedista za svaki slučaj.
1.6 motor se dobro pokazao, ako
nesto ne stima sa motorom ili
menjacem, to se odmah vidi. Ne
volim kad je motor opran, ali kao
sto napisah... Svestan sam dvobojnosti
lajsne na zadnjim vratima.

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21386284/dacia-logan-16-mpi

MitarMrgulic

Auto baš lijepo i zdravo izgleda, dobra mu je i ova crvena boja, ovi polovnjaci Logani u dobrom stanju, su idealni za malu privredu, zanatlije i sl.

speedo

Možda je do kamere, programa koji je obradio ove slike, pa i mog displeja gdje gledam, ali kao da je kompletan farban. Kao da ima malo više plave u ovoj crvenoj...a branici su sigurno farbani, i prednji i zadnji.

Capriolo

Nerealno je očekivati da 14 godina staro vozilo vizuelno spolja bude "kao nov", a da tu nešto nije (barem) fabrano.
Imam jednog (odavno već i dobrog druga) limara - farbara (znam ga skoro 15 godina), koji radi i za neke BG auto placeve.
Bar jednom nedeljno odem do njega na kafu, a često mu i subotom "obidjem radove".
Neverovatno je kakve se lešine uvoze koje kod njega završe i kako on to sredi da posle vizuelno bude bukvalno kao novo- u granicama onoga što naručilac posla kaže da se uradi i onako kvalitetno kako naruči.
A to kakve rdje zna biti na 10-ak godina starim vozilima iz uvoza, to je nadrealno. Bude tu povremeno i Dačija iz CH, FR, DE ...
No, sve se to lepo (vizuelno) sredi. Spolja i unutra (farba on i plastike enterijera-ako je naručeno).
Povremeno mu ti auto placevi ponude kompenzaciono plaćanje - automobilom iz uvoza (i to da ga on izabere, čim dodju, a pre sredjivanaj). Ali, da ja znam, primio je od njih do sada tako samo dva vozila, jer je opšte stanje uglavnom katastrofalno.

Sir Oliver

Gledajuci ove slike, citajuci vase komentare, sve sam sigurniji da nisam pogresio cenu u svom oglasu.

saša61beograd

Ovako ja povremeno proveravam mog Logana,akcija traje 5-10 minuta,ne treba alat.
-skinem gumenu lajsnu ispod prozora,bilo koja vrata.Vidi se šta je ispod lajsne i vidi se šta je u vratima.
-skinem gumene čepove na srednjem stubu i sajtnama,tu se takođe dosta vidi ili se gurne prst.
-skinem keder vrata na sajtni,samo donji deo.
-skinem tapacir/tepih oko točkova u gepeku.
Povremeno kleknem i gledam oko točkova,sajtne,patos i motorni prostor.
Ako nema ništa,a još uvek nema,onda vozi u svetlu budućnost.Ili kupuj ako se gleda neka polovna Dačija.
Kad bih kupovao polovnu Dačiju,100% sam siguran da mi niko ne može podvaliti koroziju ili veliku limarsku popravku.
Dačije su relativno jeftine,ako je mnogo havarisana ili zarđala tu se velika popravka nikome ne isplati.Kao što se isplati na nekim mnogo
skupljim.

Capriolo

Isplati se uvoz vozila u lošem stanju, jer su ona napolju (jedina) jeftina, a kod nas su ruke majstora smešno jeftine u odnosu na cene ruku napolje. I kada se kod nas to i ("na oko" ) sredi (da prosečnom kupcu viuzelno deluje OK ), tada i uvoznik tog polovnjaka može lepo da zaradi. On skoro nikako ne može da zaradi ako uveze kola koja su već u dobrom stanju jer to napolju dosta košta. Što je ino spisak oštećenja uvoznog polovnjaka duži (da je na dve strane spisak), tu je veći prostor za dobru cenu ovde (dobru za vlasnika placa)..