Svecice - prva ugradnja i njihova zamena

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Sam svoj gazda - vazda.

ppejic

Danas kupljene BRISK SILVER DR15YS.

Ugradicu ih sutra ako prestane padati kisa.

Logan Base

U subotu kupio Motrio svječice za 3.95 europskih novaca. Za jedan euro su bile skuplje od navodno identičnih equiem.

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Logan Base

Po komadu u jednoj Renault auto kući koja servisira i Dacia vozila. U Autokući 30 kuna cijena, u trgovini Lager comerc ( lageri i sve i svašta za vozila ) cijena 21,5 kuna. Iznenadio sam se da su u salonu imali tako pristupačne cijene, bez obzira što je Motrio. A filteri su bili jeftiniji nego u trgovinama auto dijelova.

1 EUR    = 7.53 kn

zac

Keka

I uzeo je originalne (Motrio) u autokuci.

3,95x7,53=29,74

zac

Original Motrio ????  Zar to nije robna marka???  Ko pravi te svecice???

Logan Base

Piše na njima MADE IN FRANCE. Pretpostavljam da je riječ o Eyquem svječicama koje se i inače ugrađuju u Renault,Peugeot,Citroen,Volvo. Čak i filter ulja koji sam kupio izgleda identično(plave je boje) kao i originalni Renault,samo je ugraviran natpis Motrio(made in Tunisia). Napisao sam da je u trgovini koja zastupa Eyquem bila cijena za euro jeftinija nego u Renaultu,al sam išao ipak u autokuću zbog puno jeftinijih filtera i da mi daju odgovarajuće svječice po kataloškom broju. Eyquem on line katalog za K7j 710 motor nudi dva modela svječica,pa sam zato ipak platio skuplje malo da nebi bilo zabuna  :ne: Neznam kakava je politika Renaulta što se Motrio tiče. Čini mi se da su neki dijelovi kao i originalni. Ulje nebi kupovao Motrio dok nebi ispitao gdje se proizvodi.

ppejic

Citat: Logan Base poslato 18.12.2012. - 20:33
U subotu kupio Motrio svječice za 3.95 europskih novaca. Za jedan euro su bile skuplje od navodno identičnih equiem.
Citat: PPejic poslato 15.12.2012. - 22:09
Danas kupljene BRISK SILVER DR15YS.

Ugradicu ih sutra ako prestane padati kisa.

Ugradjene pre dva dana. Nema razlike, auto radi.

Andrix

Nemojte se cuditi i ja sam imao pozitivna iskustva sa Motriom, rekao bih da je to prva zamenska marka koju Reno priznaje, filteri...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Keka

Motrio je Renoova robna marka.

Delove proizvodi neko, dobijaju brend Motrio i prodaju se samo u Reno mrezi po ceni koja je niza od Reno dela, a veca od dela koji je brendom proizvodjaca.

Na kraju svi srecni: Reno je zaradio, kupac je prosao jeftinije, proizvodjac je proizveo.

Ostaje samo pitanje ko je tu koga :mojeovce:

Logan Base

Filteri su bili jeftiniji od BOSCH-ovih koje sam kupovao kod jednog našeg renomiranog trgovca auto dijelova, a za svječice sam se odlučio zbog izbjegavanja pogreške u kupnji jer Eyquem nudi dva modela za moj motor-nisam išao u trgovinu vidjeti u čemu je razlika pa sam kupio MOTRIO s kataloškim brojem  86 71 004 070.

mladja73

Nakon 7 godina skinute originalne Equiem i zamenjene Boshovim svecicama.
Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.

drzarkod