Molim savjet za kupovinu polovnog Logana

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Sam svoj gazda - vazda.

sasaborg

pretpostavljam da ga nije radio, kad vec prodaje. mada, pravilo je 60000 ili 4 godine koliko sam upratio?
pokusacu da u zavisnosti uradenog ili ne velikog servisa dogovorim cijenu

wvojin

Ne verujem da zna da se radi veliki na 60000, a da na 59k uradi mali...  :ne: To mi je besmisleno.
Ima više logike da je uradio,pa da mu je to argument prilikom prodaje.
Dacia Logan 2005, 1.4MPI + LPG,
Dacia Logan 2010, 1.5 dCi

Veterinar

Imalo bi više smisla da je napisao "veliki servis". Da ga kupujem računao bih na taj trošak.

wvojin

Naravno, slažemo se. Trebalo bi proveriti. "veliki servis" - masnim slovima :lau:
Dacia Logan 2005, 1.4MPI + LPG,
Dacia Logan 2010, 1.5 dCi

sasaborg

Dakle, konačno sam pogledao auto
http://www.pik.ba/artikal/5956157/dacia-logan/

Izgleda prilično ok, nabolji Logan koji sam vidio dosad. Srednji paket opreme, čovjek tvrdi da nije imao nikakvih problema.

Veliki servis nije rađen. Tvrdi da je veliki servis 'za njega' u ovlaštenom servisu 'Klindić' samo 350 KM. Neće da spusti cijenu pa sam mislio da mu ponudim, ako se odlučim nakon pregleda u servisu, 5500 KM sa urađenim velikim servisom. Registrovan je u februaru.

Malo razbijeno (od tamića) zadnje lijevo svjetlo, kaže da je sredio ljepilom da ne curi voda. Malo izgrebana prednja i zadnja plastika. Počeci korozije na haubi i gepeku, jako mali. Prvi Logan koji sam vidio da nema korozije na zadnjem desnom rubu.

sve u svemu, meni izgleda prilično dobro. Mogao je i malo spustiti cijenu, ali ok, nije mi ni cilj da prodavač bude oštećen, loša karma :)

https://www.dropbox.com/sh/occri16rdj5sjzl/SIUbDShPzl

Jedva čekam 'forenziku' :D

p.s. u povratku kući sam vidio jednog Fusiona, čini se idealan, samo kad bi se našao dobar primjerak za malo para :)

Tale

Ovako sa slika djeluje dobro.

Logično je da za 7 godina dobije ovako neku ogrebotinu. To ne treba da te brine. Ja na gepeku ne vidim koroziju, a ovo na haubi je od nekog kamenčića skinuta farba i površinski uhvatila korozija. To je sitnica koja ne treba da brine uopšte.

E sad taj stav prodavca oko cijene nije baš neki, ali ajd. Računaj da je auto 5500+veliki servis 350(ako nije više)+još neka sitnica=6000 KM. Kakve su gume na njemu?

Ta cijena zavisi kako se posmatra. Auto je mlado i malo prešlo, a opet kada skontaš za te pare ima benzinaca renomiranijih proizvođača malo starijijh.

Dobro razmisli. Ja bih mu ponudio kao što si i misio 5500 sa urađenim velikim servisom. Ne bih mu tu popustio nimalo.

sasaborg

gume su neke m+s, kaže da ima i drugi komplet, nisam pitao koje

korozija na gepeku je još manja nego na haubi, ne uslikah

ne vrijede mi renomiraniji proizvođači, bitan mi je ekonomičan auto da dobro podnosi loše puteve

Zoran

:ne: tu je to negdje. Samo veliki servis se ne može dobiti za 350 KM  :ces:. Pitaj na pp Jelenka on je radio negdje u Banja Luci veliki servis za male pare? Razmisli i o njegovom Loganu koji je isto na prodaju?
Sam svoj gazda - vazda.

sasaborg

servis je 350 KM 'za njega', jer valjda lično poznaje vlasnika servisa

Jelenkov Logan je, nažalost, bez klime, tako da zbog eventualne kasnije prodaje nije u igri

speedo

Šta je radio sa prednjim desnim (suvozačkim) ćoškom auta? Nije baš najbolje uklopljeno tu, vidi se razlika na slikama 9 (suvozačka strana) i 13 (vozačka strana). Da mu nije mal ovaj akumulator? Baš gledam kod mene, isti motor sa klimom i akumulator je 60Ah i 600A, a ovdje je 41Ah i 360A!? Gume na njemu su Tigar Winter1, lako možeš da provjeriš dubinu šare i starost guma...

Lično ne bih išao na tu varijantu da sadašnji vlasnik odrađuje veliki servis prije prodaje auta...stavit će vjerovatno najjeftinije dijelove, a i pitanje hoće li zamijeniti sve što bi trebalo da se zamijeni. Radije neka spusti cijenu, pa sam uradi servis, tako bar znaš na čemu si. Ja bih mu ponudio maksimalno 5000 KM, bez urađenog velikog servisa.

sasaborg

za akumulator reče da ga je skoro stavio novog, sve dosad je bio fabrički. za amperažu nemam pojma.

šara na gumama je povelika

što se tiče servisa, mislio sam da u ovlašćenom servisu ugrađuju samo originalne dijelove?

speedo

Ugrađuju ako ih oni kupuju. Nedavno sam tražio antifriz u servisu i imaju orginalni Glaceol RX tip D, ali i zamjenski Motrio npr. Osim toga mogu da ocijene da je vodena pumpa dobra pa da ostave staru ili da je neki španer dobar pa ostave isti. Posebno ako im vlasnik napomene da auto prodaje...U ovlaštenim servisima cijena velikog servisa je skoro duplo veća, otprilike 600 do 700 KM, malo mi je nelogično da neko na ime poznanstva vlasnika nudi 50% popust. Da sam ja na tvom mjestu servis bih radio lično ja, auto nije u garanciji pa ne moraš ići u ovlašteni servis, a i dobre dijelove kupiš jeftinije.

vujanovgoran

Na gumama imas dot broj koji oznacava datum proizvodnje. Na pr. dot 2209 znaci da je guma proizvedena u 22 nedelji 2009 godine. Inace Logisa mi izgleda ok, ako se odlucis za njega, probaj svakako da spustis cenu. Servis bi radije sam odradio kod nekog majstora, a ne da ti sadasnji vlasnik uradi servis.
Dizla je dizla
i opet dizla!!!

hobbista

Desni kos ne izgleda da je diran. Branik je sa desne strane ocesan, pa mozda je tada pomeren.
Mada, desno krilo u donjem delu do vrata (slike 14 i 16) ne lezi lepo kao sa leve strane (slika3). A mozda i ugao slikanja vara  :ne:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D