Dacia Duster

prethodna tema - sledeća tema

Dejan11

Nadam se da moderatori neće imati ništa protiv da vlasnici a i svi ostali ovde iznosimo utiske,mišljenja,tražimo savete i pomoć,vezano za Dustera  :to:

Loganovac

Znaš kako, Duster je Dacia baš kao i sve ostale. Ne vidim zbog čega bi se izdvajao. Uostalom, na šta će ličiti ova tema ako počnete da u njoj pišete i o gumama, kočnicama, rashladnoj tečnosti, servisima, potrošnji goriva, rezervnim delovima, kvarovima, održavanju, sve to na istom mestu? Vrlo brzo će postati beskorisna, neće se znati o čemu se piše i biće maltene nemoguće doći do potrebne informacije.

Tom logikom ceo Forum je trebalo da ima svega nekoliko tema, za svaki model Dacije po jednu...

Ima drugih mesta gde možeš da otvoriš svoj blog o Dusteru, ovaj Forum je drugačije organizovan. Toliko od mene, nastupaju kolege moderatori.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

drzarkod

Meni je dobra ideja da se sistematizuje forum po modelima, ovako moras da listas i koristis seaech kao nigde sto trazi dosta vremena koje svi nemamo u izobilju....slozicete se... :friends:

kiconix

Ne vidim problem da ukucaš traženi pojam u search polje.

drzarkod

Nije problem to stalno radim ali zamorno.je za oci...

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Dejan11

ok. neka se obriše..moje mišljenje je bilo da je lakše da ovde diskutujemo o stvarima vezano za dustera nego da otvaramo temu tipa duster 1.6 potrošnja,pa duster 1.5 potrošnja kao što ima za sandera,logana i ostale...
ako moderatori kažu da ne treba,nije nikakav problem..koristimo search...ali opet neke stvari moramo da pitamo u temama koje nisu vezane za dustera... ovako bi možda za sve dobili odgovore u jednoj temi.
kako god moderatori odluče,neka bude,nema ljutnje
pozdrav  svima

Veterinar

Naravno da nema ljutnje. Radi se samo o tome da smo do pojave Dustera mogli imati (recimo) dve teme - Dacia Logan i Dacia Sandero. U njima smo mogli napisati gotovo sve. To bi bile teme sa hiljadama raznovrsnih postova, od onih o pojavi korozije, skripanju metlica brisaca, performansama, potrošnji, do onih o škripanju sedišta, nakupljanju zemlje u blatoranu i  sl. Tada bi opcija search morala više da se koristi, a sve bi bilo komplikovanije i besmislenije.  :wave:

Dejan11

kapiram sve...dustera nema koliko logana i sandera ,zato sam i mislio ovako.
a vlasnika dustera na forumu nema puno ( koliko sam ja primetio ),pa bi možda bilo lakše za komunikaciju
kako god...samo neka se odluči što pre jer smo se raspisali o tome da li da postoji tema ili ne a niko ni reči o svom ljubimcu :)

drzarkod

Ali ako bi se po modelima napravile rubrike, Duster  Sandero, MCv.....onda bi u njima moglo da se prave pogrupe potrosnja, delovi......kao sto vec jeste....o tome govorimo :too:

Veterinar

U tom slucaju bi jos vise morao da koristis opciju search, ubedjen sam. Za pocetak, Logan i Sandero imaju jako mnogo zajednickih delova; 1.4 motor je bio u Novoj, Solenci, Loganu, Sanderu, Loganu MCV, pa je lakse imati samo temu 1.4 MPI i sl. Sigurno ce se otvarati podteme, modela je sve više, kao i motora.  :wave:

nik

Ljudi, ne preterujmo. Istovetne rubrike za svaki model Dačije bi u praksi značio 6 ili 7 puta obimniji broj tema (zavisi da li Stepvej podrazumevamo kao Sandero ili kao poseban model).
Svi modeli su po tehnološkim procesima proizvodnje i primenjenoj tehnologiji praktično identični, da ne licitiram sa procentima ali velikim brojem istih ili jako sličnih delova, praktično istovetnim motorima u celoj gami  i svi zbog toga pate od istih boljki, tako da, mislim, iskustva sa jednim modelom mogu pomoći svima, a problemi kod jednih mogu se očekivati kod drugih.
Razvodnjavati forum samo zbog toga što Daster 1.6 16V zbog svojih 300 kg više više troši od Logana 1.6 16V je malo  :fiju:
Za sve specifičnosti vašeg modela otvorite lepo temu u odgovarajućem podforumu i uživajte. Ako hoćete da neobavezno pričate o svom modelu otvorite temu u Pričaonici i udrite do mile volje.

Ja imao toliko.  :ziveli:

Jbg preteče me Veterinar

Vlada90

Da li bi mogli da iznesete utiske o Dusteru? Jos ako bi se javio neko ko ima dizela  :ziveli: uzeo bih dustera sa laureate paketom opreme i dizel motorom. Auto mi izgleda lepo ,ali dosad nisam imao ama bas nikakvih iskustava sa Daciom pa me zanima kakva je zvucna izloacija,kvalitet materijala,obrada?? Auto mi ne treba za off road,ali volim terence... u opciji su jos neka vozila ... Hvala puno  :dobro:

bugi

E ovako, duster je ozbiljan auto, ponasanje na putu je odlicno. Za dizela ti ne mogu nista konkretno reci, jer vozim benzinca, ako mislis da uzimas auto samo sa prednjim pogonom, moj glas ide za 1.2 tce motor, ipak je jaci, i mislim da je prava mera za ovaj auto, potrosnja ce ti biti neznatno veca odnosu na dci, jer duster ima dosta veliki otpor vazduha.sto se tice zvucne izolacije, dosta je bolja u odnosu na sandera, i sto se toga tice ne brini. Zavrsna obrada je solidna, al najbolje je da prosetas do nekog salona i pogledas dal zadovoljava tvoje kriterijume.

Vlada90

Puno hvala na odgovoru. :aplause:. uzeo bih sa samo prednjim pogonom. Da li bi mogao da mi napises otprilike koliko tvoj duster trosi? Iako nisam ljubitelj LPG ,sad sam gledao da njegova ugradnja kosta 700eur pa mozda bude dobra zamena za dizel. I jos me zanima ,posto sam video da je par clanova imalo problem sa pucanjem farbe,sto me iskreno malo plasi,kakva je situacija kod tebe?