Dacia Sandero - Dodatna oprema

prethodna tema - sledeća tema

leotar

Goky hvala!  :ziveli: Ne izgleda lose uopste. Taman da mi prizdrzi trokut, sijalice, WD40  :laugh1: i ostale dzidze-bidze, a 750 dindzi nije uopste skupo. Znaci, trzam kuma da mi to pazari  :write:

Goky

@leotar: ja sam tad kupio i torbu koju vidiš na slici i u nju sam potrpao celokupnu opremu i još ponešto.... torba košta oko 560 din. i ima čičak sa donje i bočne strane koji je drži da se ne valja po gepeku....

Izvinjenje administratorima zbog ove torbe... mada i ovo može da se podvede pod nestandardna dodatna oprema....
Sandero Stepway 1.0 TCE 90 Expression
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Keka

Koliko vidim, prstenovi za fiksaciju su pricvrsceni za lim ispod tapacirunga, a i sam tapacirung je plasticnim cepovima fiksiran. Kod Logana bi to malo teze islo zbog pristupa rezervnoj gumi.

Ali nije neizvodljivo. U svakom slucaju korisna stvar.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

leotar

E za tu torbu mi je neko vec rekao, cini mi se scepo, da ih ima uzeti. Ni to nije lose. Da, kuke su vezane za lim ispod tapacirunga. Na pocetku mu mi malo smetale jer sam mislio da su fiksne, a onako bas strce  :doh: Ima jos jedna stvar sto mi se svidja kod Sanderovog gepeka: one kuke na kucistima blatobrana, ispod police, na koje se moze okaciti kakva kesa ili vrecica da ne seta po gepeku. Isprobano dobra stvar  :to: Palo mi je na pamet, ako ima ovakvih mreza kao kod tebe Goky, a da su nesto vece, mozda bi se mogle okaciti sa 2 kraja na te kuke, sa druga 2 kraja na kuke na podu gepeka i tako mrezom pregraditi gepek po sirini. Posto cesto idem u setnju po planinama, bilo bi mi fino imati "bunker" za cizme, ruskak, vrecu i ostalo.

shomy

Da li neko zna  od cega zavisi izgled spoljnih  rucki na vratima? Da li od verzije sandera ili i to mozda spada u dodatnu opremu? Pitam zbog toga sto sam vidjao jako ruzne rucke(izgledaju plasticno kao one kod punta) dok na slici na njihovom sajtu su prikazane samo one elegantne metalik.  Nekako mi bas kvari izgled auta.

Keka

CitatSERIJSKA OPREMA BASE 
Prednji vazdušni jastuk za vozača 
ABS + Sistem pomoći pri naglom kočenju 
Tri sigurnosna pojasa sa kopčanjem u tri tačke nazad 
Nasloni za glavu napred 
Tri naslona za glavu nazad 
Gornji rub maske u crnoj boji 
Prednji i zadnji odbojnik u boji karoserije 
Čelični naplatci 15" sa srednjim ukrasnim poklopcima točkova 
Spoljni retrovizor u crnoj boji, ručno podesiv iz unutrašnjosti 
Grejano zadnje staklo / Brisač zadnjeg stakla 
Zatamnjena stakla 
Spoljni retrovizor u crnoj boji, ručno podesiv iz unutrašnjosti 
Ručice na vratima u crnoj boji 
Preklopiva zadnja klupa 
Pretinci za odlaganje u prednjim vratima 
Presvlake Ducas 
Blokada paljenja 
Predoprema za radio 
Brojač obrtaja 
SERIJSKA OPREMA AMBIANCE - dodatno na opremu BASE 
Servo upravljač 
Centralno zaključavanje vrata 
Gornji rub maske u boji karoserije 
Bočne zaštitne letvice u crnoj boji 
Čelični naplatci 15'' s potpunim ukrasnim poklopcima točkova 
Presvlake Plizz 
Osvetljenje u prtljažniku 
Reciklaža vazduha 
Pomična pepeljara 
Sigurnosni pojasevi prednjih sedišta podesivi po visini 
Predoprema za radio 
SERIJSKA OPREMA LAURÉATE - dodatno na opremu AMBIANCE 
Prednji vazdušni jastuk za suvozača koji se može isključiti 
Hromirani rub maske 
Električno podesivi spoljni retrovizori u boji karoserije 
Svetla za maglu 
Vozačevo sedište podesivo po visini i leđno 
Upravljač podesiv po visini 
Putni računar 
Daljinsko radio-frekvencijsko upravljanje centralnog zaključavanja 
Električno otvaranje prednjih stakala 
Hromirane spoljne ručice na vratima 
Bočne zaštitne letvice u boji karoserije 
Ukrasna letvica na oblogama vrata 
Umeci od tkanine na oblogama vrata 
Presvlake Pliss 
Preklopiva zadnja klupa koja je deljiva u razmeri 1/3 - 2/3 
Džepovi na poleđini prednjih sedišta 
Ukrasni pragovi na prednjim vratima 
SERIJSKA OPREMA STEPWAY - dodatno na opremu AMBIANCE 
Metalik boja (B76, D69 ili KNA) 
Aluminijumski naplatci 16" 
Sklopiva i deljiva zadnja klupa 1/3 - 2/3 
Sjajne hromirane spoljne kvake na vratima 
Sjajni hromirani spoljni retrovizori 
Sjajni hromirani pragovi 
Hromirani gornji rub maske 
Prednji i zadnji branici u boji karoserije 
Sjajne hromirane letvice napred i pozadi 
Crna maska svetala 
Hromirana izduvna cev 
Dvobojni uzdužni krovni nosači u crnoj / sjajno hromiranoj boji 
Nalepnica Stepway na prednjim vratima 
Presvlake Stepway 
Hromirani ukrasi pragovi vrata sa oznakom Stepway 
Svetla za maglu 
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

shomy

leotar

Da ne otvaram novu temu (jer je o slicnom bilo pomena iznad)...

Prije nekog vremena nadjem ove elasticne drzace i mogu reci da dosad dosta dobro odradjuju posao kod pricvrscivanja, a lako se sklone kada ne trebaju.

david

Boka mi je trazio slike patosnica a posto vidim da na forumu nemogu da otvorim stare slike postavljam nove. Patosnice su iz Spidera i zadovoljan sam sa njima.

abc123

Jel neko probao ovaj model. Koliko vidim moze da se opkraja kao ulosci za obucu. Deluje mi da mozes da ga namestis kako god zelis, da ti ne zaglavljuju papucice a da coja ostane cista.

david

Da to su patosnice od Mice Zorcica iz Nove pazove firma Una, ja sam ranije pisao o njima na ovom forumu u ovoj temi. Mislim da su ove moje placene u Spideru 2009 3600din i ja sam zadovoljan sa njima. Pokrivaju svaku povrsinu i ne moze nista sa njih da sklizne sa strane tako da mozes uci u kola sa snegom i vodom zagarantovano. Zimi sam uvek unosio sneg u kola pa kad se otopi ima vode i tako danima, pa kad se vratim sa posla unutra bude led i kad se otopi opet se na parkingu smrzne i opet ponovo.

Svarog

@abc123: Kad sam kupio auto, uzeo sam takve patosnice kao neko početno rešenje dok ne nađme neke dobre patosnice, pošto su one koje su mi nudili u salonu koštale skoro 80€ (AC Marković idiotizam). Sve u svemu, delovale su dobro, platio sam ih oko 1000 dinara ali se brzo ispostavilo da ne vrede ama baš ništa. Kao prvo, stalno su mi išle pod nožne komande. Jednom mi se desilo da su se se tako nabile pod pedale da sam jedva zakočio (na sreću nije bilo opasno). Drugo, iako deluju dobro, brzo su počele da se raspadaju. Bukvalno su se raspadale tamo gde je guma najtanja. Kad mi se desilo to s kočnicom odmah sam ih izbacio i potražio u radnjama šta ima. Kupio sam baš dobre patosnice kod mene u kraju za 2.400 dinara, debele tekstilne, odozdo gumirane, s čičak trakom. Njih vozim evo već dve godine i baš sam zadovoljan. Tamo gde se oslanjaju pete kod nožnih komandi imaju ojačanje. Sve u svemu, beži što dalje od takvih patosnica sa slike.

abc123

Hvala na savetu, da se covek ne zalece. Muke sa tim patosnicama. Ja sam poslednje gumene (doduse veoma izdrzljive) izbacio kada mi je papucica gasa par puta u preticanju (gas do patosa :) ) zaglavila a motor urlao kao medjed na klanju. Izgleda da sve osim patosnica koje imaju trake ili rupe za kacenje i koje se zavrsavaju na mestu pete ne treba stavljati u kola. Nesto kao ovo ovde.

ex-user

Citat: abc123 poslato 01.05.2011. - 08:19
Hvala na savetu, da se covek ne zalece. Muke sa tim patosnicama. Ja sam poslednje gumene (doduse veoma izdrzljive) izbacio kada mi je papucica gasa par puta u preticanju (gas do patosa :) ) zaglavila a motor urlao kao medjed na klanju. Izgleda da sve osim patosnica koje imaju trake ili rupe za kacenje i koje se zavrsavaju na mestu pete ne treba stavljati u kola. Nesto kao ovo ovde.

Ovo su one originalne Sandero patosnice? Jel njih ne preporučuješ? Malo si me zbunio   :ces:
bla bla bla

LeNgenda

Ovakve su moje, samo sto imaju jezicak koji pokriva i odmoriste za levu nogu i kod Markovica u novembru 2009. su kostale 2800 dinara.

Solidno su teske i napravljene su od izuzetno mekane gume, leze kao salivene i imaju rupice za one cepice ispod vozacevog sedista.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.