Felne

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

Sad si me postideo, što zbog tolike pažnje  :c: , što zbog ovolikog offovanja!  :badmood:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ivan-bgd

http://www.autoexclusive.rs/video/felne-od-32-inca                     evo vam felne pa uživajte :hihi1: :lau:

staracstol

Tacno znam sta ovi nisu videli.

sandero

mala pomoc, da li mogu na sandera  1.4 mpi alu felne 7J  ET35 15 4x100 ?

speedo

Mogu, obrati pažnju i na centralnu rupu, kod većine drugih vozila sa istim rasponom šarafa centralna rupa je nešto manja i mora se proširiti...

Lazar@

Mala pomoc,spremam se za zimu(iako su temperature 40+) interesuje me koje felme da stavim(ne sad naravno  :to: ) na Stepway-a?
Od kojih auta pasuju? megan ili megan 2,clio?
Sta znam je da su felme 4x100,centralna rupa 60.1mm...E sad ET? J?

Da li pasuju felme 14'?

znam da je pisano 10000 puta o ovome ali nigdje nema konkretno,krene se jedna prica i onda se ode u offtopic  :(

I da,koje bi mi dimenzije guma trebale ako uzmem 14,a koje ako uzmem 15?

Kod ovlascenog servisera u Aliance u Podgorici celicna felma 15' kosta  70eura, a fabricka aluminiumska 16' 280e   :doh: :doh:

deki73

Lazar@
Ne znam šta da ti kažem. Prošlog leta, a bogami i jeseni, tražio sam felne za Stepa. Napravio poveću kilometražu i utrošio mnogo vremena i ništa nisam uradio. Onda sam na kraju otišao na sajt http://www.dacia-delovi.com/ (samo u Srbiji isporuka) i naručio felne za običnog Sandera. Kupio zimske gume 185-65-R15 (nisu uopšte skupe) i čelične (polovne) šrafove i rešio problem. E da, kupio i ratkapne Mishelin 15-ice. Sve je ispalo strava, a uštedeo sam dosta para, nego da sam kupio zimske gume 16-ice i stavio na alu-felne. Da sam to uradio, stalno bih morao da skidam gume sa felni i stavljam one druge. Znači, uzmi samo felne od Sandera i gume 185-65-R15 (gađaju se u milimetar sa fabričkim gumama, a duplo su jeftinije), kao i čelične srafove i na konju si. Šteta što nisam slikao Stepa zimus, ali je lepo izgledao sa Mischelin ratkapnama

Aleks

:aplause: To je to! I ja bih tako uradio, 14-ice nikako na Stepveja, na Sandera mozda.....

staracstol

"14-ice nikako na Stepveja" zasto to kazes? Ukupan precnik se racuna. Mozda iz estetskih razloga mada i to nema smisla. Ja imam letnje 205/55/16 a zimske 185/70/14.

saša61beograd

Slažem se.Aleks verovatno gleda estetiku.Što se tiče funkcionalnosti sve fabričke dimenzije,pa i 185/70 14 su u dozvoljenih 1-2 % razlike.

staracstol

Sto estetike, pa svi pravi terenci i imaju malu felnu i veliki balon. Mada opet, celicna felna, plasticna ratkapna, estetika. Izbacite uljeza. Livene felne 14" za Reno a lepe i neprecenjene su retkost ovde ali cim naletim na neke dobre polovnjare i zimske bacam na aluminijum. Mislim da lepi livenjaci 14" mogu da izgledaju 100 u celo za 15" gvojze sa plastik fantastik rafafnama. Stil nije u precniku.

Aleks

Često sam viđao zimus jednog Stepveja sa crnim čeličnim 14-icama bez ratkapni. Meni se nije svideo. Ukusi su različiti. Što se tiče funkcionalnosti, uz izbor guma odgovarajućih dimenzija (mislim na prečnik 14'')- naravno da se slažem.

Lazar@

Evo ja trazim felne,neki mi nudi 2 felne kao nove,2 iskrivljene,kao za malo para se mogu ispraviti ali mi je to sumljivo...felme 15'

Sto se tice 14'
zabolje me uvo za estetiku jer bih da prodjem jeftinije,necu da stavljam rotkapne...Ako mi se ne svidi uzmem sprej,prefarbam felne u boju koju ocu i gotovo za 5eura i 5 minuta.

Cak 14' gaze bolje kroz snijeg od 15' i od 16' jer su manje,uze,pa je vise tezine na njih ;)

Gume mogu da nabavim polovne uvoz iz njemacke,vrhunske su sve gume sara im je od 5-7mm...  205-55-r16  100e za 4 komada
185-65-r15 80e 4 komada, 185-70-r14 60e 4 komada... i to sa ugradnjom... tako da bih rado dao  40-50e za 4 celicne felne i 4 zimske
gume  :kava:

FelNe a ne felme,velika slova...

Lazar@

ajde ebem li ga sta me ispravljate felme-felne-felge  :nami:

Nego nadjoh interesantan klip,ovo ne izgleda lose e sad koliko ce da traje to niko ne zna  :-)1  Ako nabavim gume i felne celicne za zimu, da odradim ovo na fabrickim  felnama..Nego,kako i cime onda popuniti ona udubljenja sto su nastala od lanaca?Jer folija ako se stavi opet ce da se vide rupice i udubljenja

mrsp