Felne

prethodna tema - sledeća tema

speedo

To može svaki lakirer srediti da bude kao nove.

staracstol

Bez problema, viđao sam i gore pa su ih sredili.

mrsp

Citat: Lazar@ poslato 26.03.2012. - 23:37
farbanje?A imam udubljenja po pola milimetra-milimetar,kako su se lanci urezali  :aplause:
Stvarno si ih udesio  :banghead:
Zato se alu felne skidaju zimi a i zbog raznih drugih mogućih oštećenja (od rizle,soli ....)
Naravno ko je u mogućnosti  :bonk:

peras

Ne znam jel ovde pravo mesto ali da li neko zna gde se mogu nabaviti zastitni srafovi za alu felne da ne dobiju noge  :hihi1: pa da se na svakoj felni stavi po jedan takav sraf. (naravno sa kljucem za takav sraf)

Aleks

Svaka malo snabdevenija prodavnica auto delova ima sigurnosne srafove, a prodaju ih i vulkanizeri. Uz njih ne dobijas kljuc vec umetak koji odgovara srafu a postavljas ga na svoj kljuc.

mrsp

Meni je napravio drugar koji je strugar od postojeći šrafova koje sam dobio uz felne i to za džabe.
Napravio ih je sa ekcentrom tako da su unikat.Čak ni on ne može da napravi duplikat ključa  :whistling:

alexv011

Zna li neko da li je "ćopavi" (mali) rezervni tocak istog precnika kao i regularni.
Kad u konfigurator ubacim dimenzije normalne gume i ćopave rezervne koja mi se preporučuje imam odstupanje od 13 %, što mi se cini kao preveliko !?

Loganovac

Sasvim normalno, zbog toga i jeste ćopavac - manji je od fabričkog, manje mesta u gepeku zauzima, ali kad ga staviš auto ćopa.   :D
Upravo zbog razlike u prečniku treba izbegavati stavljanje ćopavca na pogonske točkove, jer bi onda trkači diferencijala stalno radili.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Keka

Postoji verovatnoca da ce copavac upaliti i lampicu od ABS ako je razlika u precniku tockova na istoj osovini prevelika.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Loganovac

Ne bih rekao.  :ne:

Ajde da je neki drugi sistem u pitanju, ESP, ASR, XYZ ili tako nešto, ABS je malo tup za te stvari, on bi trebalo da reaguje tek uoči potpune blokade točka...  :ces:

zac

I ja mislim.  :to:

Keka

Digni prednji tocak na dizalicu, upali motor i zavrti par krugova pa mi javi sta se desilo  :whistling:

zac

Da, ako zavrtis jedan tocak a ostali stoje.

Loganovac

Ajde bolje ti stavi ćopavca pa mi javi da li ti se aktivirao ABS.

Keka

Za tebe cu da stavim i dva copavca  :hihi1: