Sta vam se dopada, a sta ne na vasoj Daciji?

prethodna tema - sledeća tema

Keka

I ti verujes svima u sve sto kazu  :lau:

Ja ne mogu 1.6 da spustim ispod 8 litara gasa, vecinom medjugradske voznje.

Svaki ulazak u Beograd i prelazak Gazele mi poveca prosecnu potrosnju za po jedan litar na 100 km.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

zveki66

Ma naravno da ne verujem, mislim da se ljudi zbune kada racunaju sa dvocifrenim brojevima  :write:

Svarog

Postoje oprečna mišljenja o zvuku signala koji se čuje kad se uključe žmigavci.

alexv011

Citat: zveki66 poslato 05.06.2011. - 21:58
Nekima trosi i 7l a nekima kao i meni 10l i vise. .....

Napuni rezervoar do cepa. Vozi ga samo po gradu dok ne potorosis bar polovinu goriva. Napuni ponovo do cepa pa vidi koliko ti trosi.
Zanam ljude koji su imali problem sa kompjuterom. Pokazivao im je da trose vise nego sto su u stvari trosili ... i to drasticno vise pa su se prijatno iznenadili kad dodju na pumpu.
Mozda ti komp. ne pokazuje pravo stanje.

Ista je stvar sa dve crtice koje pokazuju temperaturu motora. Gremlini. Problem je u termostatu koji odjednom podivlja.
Kod mene je radio ok 4 godine i onda odjednom na auto putu pri brzini od 140 km/h primetim da mi je motor pothladjen  :ha:
Medjutim to je kozmeticki problem.  :cool:

Keka

:-)1

To sa termostatom nikako nije kozmeticki problem, a direktno utice na potrosnju.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

zveki66

@alexv011
Nemam komp, a potrosnja je izmerena sistemom do cepa na istoj pumpi. Da bi merenje bilo sto tacnije isao sam na sto vecu predjenu km. Na predjenih 400km cisto gradske voznje sipano 38.4l sto ispada 9,6l/100km. Uz mogucnost greske od 1-1,5l to je to.
Voleo bih da se prijatno iznenadim, ali po novcaniku znam kako trosi, da li vadim pare ili ostaju.
Nema boljeg kompa od toga  :wink:

ziki_the

:offtopic:
@zveki66
Po mom iskustvu situacija je ista, kratke relacije pa trosi slicno ko tvoj.

zac

Ma gazela nas ubi, cini mi se da je meni manje trosijo sad oko 9-10 nisam siguran, pre niku nedelju sam se vukao od "11-aprila " do mostara 50 min. Prsao sam     :fiju:   :fiju:  bem ti gazelu.

goran79

ovako ja sa svojim sanderom presao trenutno 3650km.i uvjek mjerim na koliko svijetli rezerva pa tankam.trenutno sam prosao 550km jos uvjek svjetle dvije crtice

Veterinar

Dopada mi se kad ovako izgleda deo stvari koje bi trebalo poneti na more.  :logan:

Svarog

E... Logan je to bato moj. Stane u njega sve što oćeš. :jea:

DavorNS

Za sada je osećaj u autu odličan! Dopada mi se što se u njemu, posle Klia, osećam kao na drugom spratu, što je udoban, što ne osećam neravnine (blag izraz za naše puteve) na putevima, gepek je super, a o samom izgledu da i ne govorim...
Glavna zamerka je što nema signalne lampice na tabli za otv. ili zatv. vrata!
Neozbiljna zamerka koja bitno utiče na psihičku stabilnost vozača je sirena na levoj ručici umesto na "sred" volana pa ne mogu emotivno punom snagom da raspalim po njoj kad se za to stvore potrebni uslovi (uz već tradicionalno spominjanje tamo neke rodbine...!!!)   :hihi1:

Loganovac

Citat: DavorNS poslato 26.07.2011. - 11:50
Glavna zamerka je što nema signalne lampice na tabli za otv. ili zatv. vrata!

Ima, ima...  :hihi1:

A na sirenu se pre ili kasnije navikneš.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

staracstol

I meni smeta ta sirena od početka, naime nije moguće (il bar nije moguće bezbedno) trubiti i kroz prozor izbaciti srednji prst.

lovac

Još sam svež vlasnik - nemam izgrađene utiske!
Za sada je sve u granicama normale - zadovoljan sam kupovinom stepwaya.

Stavio bih primedbu na tanak lim i lošu farbu. Iako je metalik, već je na nekoliko mesta ogrebana - a nemam pojma kako????