Curi Turbina na Stepway-u 1.5 dCi - U Garanciji

prethodna tema - sledeća tema

ivan-bgd

Pa i ja ga vozim i uživam.Ali se bojim  da ga ne ostave u servisu da čami danima dok ne poprave,tj dok ne ispoštuju reno proceduru :ces: .Ako kažu da je turbo za menjanje voziću ga dok ne poruče nov deo to je normalno.

lovac

Ma samo ti teraj - dok ne rikne skroz. Pod garancijom je, za 3 godine ćeš sigurno rešiti problem,i bez ostavljanja auta u servisu 45 dana, ako budeš uporan!

Zbog sitnog curenja ulja još ni jedan motor nije riknuo, ali moraš pratiti koliko troši i ažurno dolivati razliku, ako je drastična.

Ako ti (ne daj Bože) stane na otvorenom putu - nazoveš servis, poručiš šlep službu, pa im tek onda ostaviš auto na duže vreme radi opravke. Pa im lepo potaviš račun - gubitak prihoda na poslu, pa na sud ..... ali to je već zjb..cija, koju ti ne želim nikako!

ivan-bgd

Ma to ti je priatelju lipši pagarče kraj zelene trave.Kad već nemam zamensko vozilo naplatili bi mi i šlep službu  i sve ostalo...A ja bi onda puko i morao bih nekoga da patosiram.. :ne: :palica:

ivan-bgd

Evo ovako:jutros oteran auto kod RENO SAVE ,ostavljen,a u 9 i 30 h me zovu da su naručili deo koji je uzrokovao curenje turbine.Brzo i efikasno. :aplause:.Pošto ga nemaju na stanju doći ću ponovo  i sačekati da ga zamene.I to je to.Zar to Živa nije mogao onaj dan da uradi kada je radio servis na kolima???Minus za njega veliki. :ne:

Loganovac

Minus, dabome. Kad je meni trebalo da menjaju kablove za masu naručili su odmah pa su me posle nedelju dana pozvali da dođem na ugradnju. Nije da ne može.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ivan-bgd

Nemam pojma.Nisu mi rekli.Samo kažu da ga nemaju na stanju. :ne:Nisam video popunjem radni nalog,poslao sma ćaleta po kola..

hobbista

Citat: ivan-bgd poslato 10.04.2012. - 09:39
Zar to Živa nije mogao onaj dan da uradi kada je radio servis na kolima???Minus za njega veliki. :ne:
Ostajem pri stavu da je RNS zakuvao corbu. Za svaki rad po reklamaciji u garantnom roku mora da se pita RNS, koji i odredjuje nacin popravke. Nijedan servis nije lud da ostavi auto u svom dvoristu 45, i da ceka Godoa. Ako nista drugo, dok je garaziran kod njega, on i odgovara za to vozilo!
Ne poznajem Zivu, nisam radio nijedan servis kod njega, pa nemam razlog da ga branim. Ubedjen sam da je to bila direktiva iz RNS.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

ivan-bgd

Pa kako nije direktiva došla i RENO SAVI?Nego su odmah poručili deo?Ili su već saznali da sam digo prašinu pa su malo slegli?

hobbista

To je vec pitanje za RNS. Koliko sam ukapirao, Ziva je trazio zamenu turbine, a Sava zamenu samo nekog dela!?

krle

Keka

Koliko sam ja ukapirao, Ziva nije imao pojma o cemu se radi nego je trazio da covek ostavi auto nekoliko dana na pregled.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

hobbista

Citat: ivan-bgd poslato 30.03.2012. - 10:34
Zadržaće mi auto u servisu do 45 dana!!! Moraju da ispoštuju proceduru renoa.

Koliko vidim, moguce curenje je na samo 3 mesta (a da se ne menja turbina):
- cev za dovod ulja
- cev za povrat ulja
- cev za povrat uljnih para

Ne znam sta bi moglo da se menja, a da u prvom servisu nisu videli  :ne:

ivan-bgd

Ma oni su videli da turbina tj deo oko trubine vlaži,ali ako su već videli i kad je već auto bio tu zašto se nisu pozabavili i videli koji je to deo i poručili ga,nego me teraju da dolazim  ponovo a požalio sam im se na 1.servisu da imam curenje i masne fleke ispod auta?Ljudi su kod Save za sat vremena videli i poručili deo.E sad videćemo u čemu je stvar(kvar).Rekli su mi i kod Žive da bi nešto promenili pa ako ne uspe da se turbima cela menja,jer tako im RENO kaže da mora.Neka njihova ,,procedura,,.Opet ponavljam auto je već bio na servisu i zašto dolazak ponovo???

zac