Curi Turbina na Stepway-u 1.5 dCi - U Garanciji

prethodna tema - sledeća tema

ivan-bgd

Da ne bih pisao o ovom problemu na drugom mestu otvorio sam posebnu temu.Pojedine kolege su upoznate sa mojim problemom ,a ko nije neka pročita.Zadržaće mi auto u servisu do 45 dana!!!Moraju da ispoštuju proceduru renoa.Da čačkaju i ako ne uspeju tek onda da zamene novom turbinom.I na moje pitanje ko će meni da plati to što sam bez kola jer sam neki j...eni privatnik i potreban mi je auto,kažu potpisali ste da nemate nadoknadu do 45 dana ako stoji auto u servisu.Eto veselja.Ja kao kupio nov auto da se ne akam sa krševima kad ono oćeš....još veći zez..i to sa sve ,,garancijom,, i pravilima i njihovim ,,procedurama,, :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :gun: :cekicem:

Gagi1/2

Jesi li probao da tražiš zamensko vozilo?

Damir Oravec

Zamensko vozilo, koliko znam, kosta. Postoji cenovnik po danu.  :bullshit:

Loganovac

A šta bi sa Renault Assistance pričom o besplatnoj popravci u garantnom roku na licu mesta (na putu, bilo gde), besplatnog šlepovanja vozila do servisa u slučaju potrebe, besplatnog transporta putnika do odredišta do 50km, plaćenog prenoćišta u slučaju realne potrebe, obezbeđivanja zamenskog vozila na zahtev...
Drugo, pusti ih, neka ga drže 45 dana, ne podsećaj ih, pa se onda lepo pojaviš i tražiš nov auto. I to se desilo, imali smo slučaj. Samo sledeći put uzmi benzinca :hihi:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ivan-bgd

Ma znaju oni za foru.Je..u..pa ti daju auto 44. ili 45. dan.E sad što nisam uzeo benzinca..ko mi garantuje da me u te ni nešto sj... :ranting: :banghead:
Navukoh se na dizela a bio sam ljuti protivnik. :ne:

p.s. dugo je 45 dana bez kola..imam puno obaveza koje moram da završavam a bez kola se ne može ,na žalost :place:..a zamensko vozilo daje samo reno.a dacia jock.,a i što kaže kolega to se plaća....

Loganovac

Ne plaća se. Nigde ne piše da za Reno važe jedni uslovi, a za Dačiju drugi. U pitanju je obično vaćarenje servisera koji možda tim vozilom treba da odvezu decu u školu ili slično. Nama je prezentovano da imamo pravo na Renault Assistance uslugu u toku garantnog roka, i to ne samo u Srbiji već i širom Evrope. A u opisu usluge piše mnogo toga, pa i da se zamanesko vozilo izdaje bez naknade.

http://www.renault.rs/servisne-usluge/renault-assistance/sta-nudi-renault-assistance/index.html
http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=renault%20assistance%20dacia&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fsr-rs.facebook.com%2Fnote.php%3Fnote_id%3D159050580869132&ei=2IN1T5z8HMHIswaE0snEAw&usg=AFQjCNGgwHlgEK7xr4u_6dCupy-0J5vhLg&sig2=XEEkvgHHT2RY8AWwWbpedg&cad=rja
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=1734.msg146942#msg146942
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

jasho

Zovi RNS, traži besplatno zamjensko vozilo i ne budi fin!!!! :ranting:

Još bolje prošetaj do njih!!! :ljut:

ivan-bgd

Sve ja ovo vidoh al daciu ne vidoh....samo renault...jedino ako se to podrazumeva ili to za daciu ne važi? :conf:

DarioGTI

Prvi link, treći odlomak:

Za sve kvarove, koji su posljedica tvorničke greške, koju pokriva opšta Renault, odnosno Dacia garancija, Renault Assistance nudi popravak na licu mjesta ili vuču vozila do ovlaštenog servisa, pri čemu vozač i njegovu saputnici imaju pravo na nastavak putovanja ili povratak u mjesto stanovanja odgovarajućim prevoznim sredstvom. Ukoliko je za popravak vozila potrebno više od 6 sati ili ga je nemoguće popraviti u toku dana, dostupna je i opcija besplatnog korištenja zamjenskog vozila ili smještaja.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

ivan-bgd

ivan-bgd

Evo sad sam zvao rns .Jedan ,,vrlo ljubazan,, muški glas na moje pitanje o zamenskom vozili nije mogao da mi da odgovor .Kaže da zovem Živu pa da pitam...toliko o poslovnosti i kvalitetu  usluge rns-a.Nisam mogao ni da pretpostavim da ću ovako da prođem.Tiha strava i blagi užas

jasho

Onda auto iz Žive u AK Kompresor ako Živa nema zamensko vozilo, ovi ga sigurno imaju!

ivan-bgd

Da pa će da bude što ti Živa ne da vozilo...pa šetanje tamo vamo...što nisam kod njih išao na servis itd..stare sujetne priče....tek sam počeo da vozim daciu a već sam se razočarao... :place: :ne:

Damir Oravec

Ovo je novost za mene. Iskreno nisam procitao Renault assistance, ali mi je jednom davno receno da se ZV placa po danu. Onda lepo, zovi, ne dozvoli da te zavlace i uzmi zamenski auto, dok ti ne poprave tvoj!

ivan-bgd

Misliš Živu da zovem da obezbedi zamenski auto?