TNG i prosečna potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

bocca

ja uvek odbijam malo kilometara za benzin. sada preko zime odbijem na benzin od 2 do 2,5 km dnevno. sipam pa praznim do kraja. kada imam kombinovane voznje potrosnja mi je od 8,9 do 9,4. dva puta sam imao manje tankanje (po 500 din) i vozio samo po vrbasu i izaslo je 10 l. ponavljam da vozim dosta "mekano". znam da sa sanderom i loganom to moze i dosta nize ali ja sa svojim to ne uspevam tako redovno. jesenas nisam uspevao ispod 9,5 skoro nikako. a na kraju perioda sa zimskim gumama podvucem i saberem sva sipanja i dobijem puno tacniju potrosnju za zimski period, i benzina i gasa. pozdrav

Black

Na omvu malo bolja situacija...

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti!

Loganovac

Juče rastapanje zaleđene šajbne, vožnja prvom i drugom po poledici (po potpuno zaleđenom asfaltu preko koga je napadao sitan snežić, ljudi peške padaju na nos), 4,7km sa prosekom 17,4L/100km!  :write:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Ivan91

Ne zelim ni da racunam prosecnu za ovo sipanje, juce je auto sat vremena radio u leru ne bi li se otopio led da mogu da otvorim suvozaceva vrata. :)

DarioGTI

Citat: Loganovac poslato 27.01.2014. - 08:20
4,7km sa prosekom 17,4L/100km!  :write:

Napokon u ovoj temi imamo neke poštene cifre!  :too: :respect:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

samsung

Sipao u praznu bocu iz dva puta 38 litara tng a a presao 435 km kad mi je zapistalo....prosecno 8,8tng a na 100km + neka kolicina benzina...u odnosu na dci :badmood:
pozdrav iz St.Pazove

Loganovac

:offtopic: A kakva je kod tebe situacija sa dCi-jem po ovom vremenu, čisto poređenja radi? Moje kolege ne mogu da spuste nikako ispod 6L, pretežno gradska vožnja, što je po ceni ekvivalentno 10L TNG-a...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

samsung

U Pazovi i okolini nema neke cisto gradske voznje tako da tesko mogu da naguram 5,5 litara ed
.....u parama je to mozda isto ali mi je strasno samo kad pomislim da je potrosnja skoro dvocifrena
...
pozdrav iz St.Pazove

Veterinar

Keka

Nabavna cena i pare za servis su iste.....malo sutra.

Sad se vracamo na temu-potrosnja TNG.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Aleksabgd

Poslednjih 400 km cisto gradske voznje po Beogradu sa jutarnjim paljenjem i odledjivanjem 10l plina na 100km. Dok je bilo lepo vreme po gradu je potrosnja plina varirala od 8,5-9 l na 100 km. Predjenih 1500 km proteklog meseca pretezno auto putem  i magistralom 8l ( autoput 110 km/h, magistrala 80km/h) . Najniza zabelezena potrosnja na deonici Beograd-Zrenjanin-Becej-Backa Topola-Subotica ( 420km u oba pravca) sa prosecnom brzinom od 70 km/h je 6,8 l tng-a

Ivan91

U gradu po ovom vremenu je 10l realno..

bmiillan

za vikend skoknuo do vrnjačke banje. pre polaska sipao gas na lukoilu (bulevar oslobođenja, beograd), vozio autoputem do batočine, pa u kragujevcu mi se učinilo da je potrošio previše goriva. stanem na gasprom i sipam 17 litara za predjenih 140 km, pri tom nigde nisam prešao brzinu od 120 km/h. pomenem im bližu i dalju familiju i ovo mi je već drugi put da se zaklinjem da me lukolil više neće videti. ima u tu negde u temi moje iskustvo sa lukoilom pre jedno dve godine gde mi je isto potrošnja otišla u nebesa. posle ovoga ako treba vozim na benzin ali na lukoilu više ne sipam ni vodu za vetrobran.
nemoj na silu uzmi veci cekic

jasho

Nije nemoguće Milane,  meni se autonomija na sa punim rezervarom smanjuje mnogo na auto putu, evo primer Kotor- Žabljak, Ibarska- Rudnik- ostao bez gasa na ulazu u Topolu 480 km prešao sa punim rezorvarom, staje 33-34 litra prosečna brzina 80kmh, sa deonicama i i ispod 60km/h po
Žabljaku.
Primer dva, pun rezervar na autoputu, autonomija 340-360km, brzine 120-140 km/h, zadnji primer krenuo iz Berchtesgardena u Nemačkoj pun rezervar, ostao bez gasa malo posle Beča oko 340km, prosečna brzina 140km, sa tim, da je moj majstor naštelovao da kad su veće brzine preko 3700 obrtaja, da tri cilindra naizmenično rade na gas, a jedan na benzin radi zaštite motora, tako da se faktički ,,produžava'' vožnja na gas jer istovremeno auto troši i benzin.
Tako da tih tvojih 17l može da proguta pogotovo ako je bilo i malo vožnje po gradu, i nemoj zaboraviti uticaj vetra ovih dana :ha:

Pozz :ziveli:

Ivan91

AKo sam dobro skontao tebi preko 3700 obrtaja naizmenicno jedan cilindar dobije benzin ?
To je moguce ?