Antifriz

prethodna tema - sledeća tema

speedo

Zorane, hvala na riječima utjehe.

Saša, sve što si naveo je promjenjivo...ovih dana je, barem u Bosni, prvi hladniji period nakon par mjeseci vrućina. A i što se tiče čepa, tj. tragova - ja ih nisam primjetio, a možda i postoje.

Stvar je da naprosto nemam iskustva sa novim autom, prethodno sam vozio polovne, stare 15 ili 20 godina i nisam se osvrtao na trošenje antifriza, dodavao bih decu-dvije ili više po potrebi, kada bih vidio da nedostaje.

Zaključak - dosuo sam oko decilitar i po destilovane vode i sada je nivo antifriza na pola između min i max. Očekivao sam da će mi više trebati dest. vode do polovice skale.

Sir Oliver

Citat: mik poslato 18.09.2012. - 22:11
Pozdrav svima.
U servisu su mi rekli da u Sandera (1.2 benzinac) ide antifriz G12 (zuckasto-zelene boje). Kad sam danas otisao u prodavnicu auto opreme, pokazali su mi "Total"-ov antifriz G12 koji je crvenkaste boje. Prodavac mi je rekao da su svi G12 antifrizi crvene boje. Pokazao mi je "Valeo Protectiv 100", koji nije G12 ali je isto zuckasto-zelene boje kao i onaj koji je fabricki sipan u Sanderu. Dali smeju da se mesaju antifrizi razlicitih proizvodjaca ?
Uzeo bih 1l antifriza, da imam u kolima samo kad idem na duzi put (za nedaj boze) - inace cu ga menjati samo kad idem na servis.
Koji antifriz da uzmem - pomoc/help.
Pozdrav

Zdravo narode,
vidim da je čovek postavio pitanje jesenas, al mu niko nije konkretno odgovorio. Tast sutra treba da ide na prvi servis, a nivo mu je na pola mm do minimuma. E sad, dosuo bi ujutru da ga ne deru u servisu, al stvarno je kod njega 1.2 16v neki fluo zelene boje. Kod mene je crveni i to sam ustanovio da je Total G-12, al nisam siguran šta je njegov. Rekoše mi u jednoj radnji da tu boju ima Valeov, ali on je G-11. Ima li neko informaciju, koji je stvarno antifriz u tim vozilima?
I drink to make other people more interesting.

saša61beograd

Fabrički je Glaceol rx tip D (fluo zelene boje).Ima ga po prodavnicama pri servisima,ali ne uvek  i skupli je skoro duplo od Totala.Koji mu je "G",jbmlg.
Dolij malo destilovane ili reci da ti ne dolivaju antifriz ako je iznad mimimuma;auto je tvoj,a ne njihov!
I Valeo ima tu fluo-zelenu boju,a da li su isti ne znam.
Možda nije loše da kupiš 1l tog preskupog Glaceola i da ga dolivaš sledeće 2-3 god.do zamene.Onda nema mešanja i otpada dilema da li smeju da se mešaju i koji im je "G".

Loganovac

G12, i može da se doliva i ako je druge boje, provereno.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

kiconix

Koliko se sećam, taj narandžasti je 100% a ovaj zeleni je 40%.
Zeleni se sipa bez mešanja a ovaj u razmeri 50-50.
Ukoliko grešim, primam sve primedbe.
U svakom slučaju bi trebalo da su G12.

krle

Ja imam za  rezervu  koncentrovani Glaceol rx tip D  zelene boje.

bmiillan

gde si ga kupio?
nemoj na silu uzmi veci cekic

krle

Kod Žive u Pančevu.

Sir Oliver

Citat: Loganovac poslato 02.02.2013. - 01:17
G12, i može da se doliva i ako je druge boje, provereno.

Isto to rekoše juče kod Francuza. Dosuli su zeleni, ali su rekli da može da se doliva i druge boje, jer je G12. Da li je 40% ovaj zeleni, kao što reče Kića, ne znam.
Hvala na pomoći.
I drink to make other people more interesting.

Zare82

Ja moram da dloijem sad pao je ispod minimuma...kod mene je neki crveni narandzasti...jel da skoknem dole da kupim taj TOTAL G12?! To mu je oznaka jel tako?!?!?
Zaljudjenik!!!

Raja

Dolij vodu, destilisanu.

silent

Ja sipam ovaj, pomesan sa destilovanom vodom:

Zare82

Zaljudjenik!!!

Saja174

Nije kvar ali da pitam.

U autu je trenutno zuti antifriz, i kad su mi ugradjivali plin malo ga je zafalilo i ja kupio po boji isti (zuti), misleci da mora biti iste specifikacije ako je boja ista. Medjutim, onda skontam da je u autu po svemu sudeci G12, a da sam ja nadolio oko 3-4 dece G11. Moze li ovo da napravi neko s*anje?

Loganovac

Ne znam, ali znam da smo kao papagaji ponavljali da se doliva isključivo G12!
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.