Koliko ste presli svojom Daciom

prethodna tema - sledeća tema

Raja

Zoki, tvoja "Plava ptica" nastavlja svoj let.  :aplause:

Za mnoge koji ne znaju, Plava ptica je bio bolid sa kojim su se još u prvoj polovini dvadesetog veka obarali brzinski rekordi. Neverovatno ali istinito, još pre drugog svetskog rata neki sumanuti Englez
je vozio auto preko 450km/h.

Lazar@

Zoran

1. - 720 000 km
2. -  83 000 km
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Zoki,

Osjeti li se značajno razlika u vožnji, udobnosti i sl. u autu sa 700 kkm i onom sa 80 kkm, mislim u smislu zvekeće, lupa, izolacija, udobnost itd?

Zoran

Ovaj drugi jeste udobniji. Manje je nosivosti i mekše su opruge.
 Ovaj prvi je dobro utegnut, ne zvekeće ništa, više ga ništa ne čuvam niti zaključavam. Ljepota od života.
Sam svoj gazda - vazda.

silent

Е то се зове слобода, потпуна неоптерећеност возилом  :ziveli:

MitarMrgulic

Bože mili, sjećam se da tamo nekad '80-ih, dobar broj ljudi nije zaključavao ni kola ni stan... Sada se sve promijenilo, roditelji do 4-5 razreda, dovode i odvode djecu iz škole...kad sam ja bio klinac, jednom me odveli da mi pokažu put, pa sutradan išao sam, iako sam od kuće do škole, prelazio magistralu Sarajevo-Tuzla....

Ja sam sa mojim Loganom MCV, nakon 6 i po godina druženja, tek na nekih 43 hiljade km pređenih...

Nisam mu mijenjao svijećice, antifriz niti remenje (ima lanac za glavni razvod), za ovih 6-7 godina, pa razmišljam možda ove zime ili na proljeće, da uradim neki prošireni servis  :trk: :icon_syda:

shole

Duster II 1.6 sce,kraj juna 2019.78500 km.Na 50000km zamenjene plocice iako su mogle jos 2-3000km Na75000km zamenjeni diskovi posto su se istanjili,a plocice potrošene do pola. Pre 3 dana zamenjen originalni set guma continental cross contact lx2 sa hankook dynapro hp2. Kilometraza 78100km. Conti gume  dobile prskotine,a šara na pola.

Zoran

Nekako mi se te gume nisu proslavile.
Sam svoj gazda - vazda.

shole

Ne znam da li je do zemlje porijekla(Rumunija),ni odlivak gume nije bio baš idealan,znale.na vrlo maloj.brzini da bacaju,pri kretanju. Ovo su Zoki terenske gume,nisu eko varijanta koje su nam dolazile na sanderu i tvom i mom. I uopste ta guma nije jeftina. Sad joj je cena u mojoj dimenziji 215/65 r16 oko 15000din.

Mare

Od jutros garancija zvanično prestala važi.  :cool:
Logan EcoG, iz salona izvezen u oktobru 2021. godine.

saša61beograd

Citat: MitarMrgulic poslato 29.07.2024. - 23:31Nisam mu mijenjao svijećice, antifriz niti remenje (ima lanac za glavni razvod), za ovih 6-7 godina, pa razmišljam možda ove zime ili na proljeće, da uradim neki prošireni servis  :trk: :icon_syda:
Odmah zameni antifriz.Zato što je vek trajanja antifriza max 5 godina.Posle tog vremena aditivi protiv korozije i ostalog su potrošeni.A taj motor ima aluminijumski blok i glavu i verovatno tanke zidove i tu nema rezerve (da ti antifriz ne zapuši kanale za hlađenje).To bar nije skupo,a mnogo rizikuješ ako odlažeš.

Koliko znam,taj motor ima dva remena.Vrlo su tanki i nemaju zatezač.Samo se nabace na remenice.Ni to verovatno nije skupo,pa bi bilo dobro i to da zameniš.

Zameni i svećice.One su možda još dobre,ali imaju jako dugačak navoj i posle toliko vremena mogle bi da zapeknu.

Osim kilometraže i faktor vremena je bitan.Ne odlaži posao jer si vremenski resurs već probio.

MitarMrgulic

Citat: Mare poslato 30.07.2024. - 12:11Od jutros garancija zvanično prestala važi.  :cool:
Logan EcoG, iz salona izvezen u oktobru 2021. godine.

Zar ne bi trebalo da je garancija do oktobra 2026. ako je petogodišnja, ili si već dobacio do 100 hiljada km :)

MitarMrgulic

Citat: saša61beograd poslato 30.07.2024. - 12:19Odmah zameni antifriz.Zato što je vek trajanja antifriza max 5 godina.Posle tog vremena aditivi protiv korozije i ostalog su potrošeni.A taj motor ima aluminijumski blok i glavu i verovatno tanke zidove i tu nema rezerve (da ti antifriz ne zapuši kanale za hlađenje).To bar nije skupo,a mnogo rizikuješ ako odlažeš.

Koliko znam,taj motor ima dva remena.Vrlo su tanki i nemaju zatezač.Samo se nabace na remenice.Ni to verovatno nije skupo,pa bi bilo dobro i to da zameniš.

Zameni i svećice.One su možda još dobre,ali imaju jako dugačak navoj i posle toliko vremena mogle bi da zapeknu.

Osim kilometraže i faktor vremena je bitan.Ne odlaži posao jer si vremenski resurs već probio.
U pravu si drugar, u narednih par mjeseci, sve to planiram riješiti :)

Drajfus

Logan 2009 godište, 1.6 MPI na BRC gasu od početka.
Za sada prešao 260000 Km