Kupovina polovne Dacia Logan

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Između ostalog evo nekoliko detalja koji mogu pomoći. Na staklima provjeri godinu proizvodnje jer ćeš odmah uočiti dali je neko mijenjano, Felne (zvih 5 provjeri dali su totalno iste),Na filteru od ulja pročitaj ko je proizvođač pa naknadno pitaj prodavca za taj podatak( ako bude znao znači da je vodio računa o autu),Provjeri gume imaju li bubrega što bi moglo upućivati na rasklimatan ovjes,Skini poklopac sa filtera zraka ako ima ulja odmah odustani od kupovine, ako je filter prljav dobro razmisli o cijeni, expanziona posuda ne smije imati naslaga sa unutrašnje strane, izlizanost volana po cijelom obimu upućuje na korištenje po gradu, izlizanost volana lijevo gore upućuje na vožnju na otvorenom putu,kamenčići zariveni u saće hladnjaka upućuju na korištenje pri izrazito velikim brzinama,auto svakako treba pogledati i na dizalici...

Moram naglasiti da su Dacije tipski jako dobro riješene ali vozači  :write:.
Sam svoj gazda - vazda.

dejanz

Povedi nekog limara da pogleda auto.
Drugar pre neki dan kupio clia 2. Pre kupovine oterao auto u Reno Sava da ga pregledju, rekli mu sta treba sve da se menja i da je kilometraza vracana ali valjda kod renoa ne moze da se vidi koliko i plati sve to. Prodavac spusti cenu on pazari auto. Kad ga je odvezao u Reno Sava da ga servisiraju, posle servisa kazu pa izgleda da je bio udaran   :banghead:

perke21

A što ne kupiš novu dačiju? Ja ti poklonim 100€ za dodatnu opremu  :hihi1: :hihi1: :hihi1:

MiloshNBG

Daj mi 50e da razmislim o ideji :D

Salim se. Nov auto podrazumeva razna druga zezanja, tipa kasko, pa stres da li ce ga neko zagrebati kad vidi nov auto (licno sam video izgrebanog Sandera novog novcatog na parkingu ispred zgrade), pa gubljenje na ceni 2 minuta nakon sto ga izvezes i slicno. A drugo nemam 8200 evra koliko bi me kostao sa sve registracijom i kaskom i ko zna cime jos, a kredit ne zelim da uzmem ni pod razno.

Niste mi rekli, kakvi su ovi u AK Vozdovac sto se tice servisa? Kad se odlucim za neki auto, da li da ga vozim u neki meni poznat servis ili u neki ovlasceni? S obzirom da ovlasceni moze da mi kaze da li su podaci iz servisne knjizice tacni. I koji servis preporucujete osim Zileta (ili kako vec) iz Panceva.

saša61beograd

Nisam ljubitelj kupovine polovnih kola,ali kupovina polovne Dacie može biti dobar potez iz sledećih razloga:
-Dacia se pokazala kao pouzdan, kvalitetan i jednostavan auto
-Cene novih padaju relativno brzo-oko 50% za 4 godine
-Troškovi održavanja i delova takođe padaju,ako izbegneš ovlašćene servise
-Dosta Dacia prodaju normalni ljudi tako da ćeš lako naći auto koji nisu vozili početnici,napaljeni klinci,plavuše i ostale rizične kategorije.
-Gotovo sve o konkretnim komadu možeš saznati iz evidencije u servisima, ili proveriti u AMSS (te provere vredi platiti).
-Mislim da je nemoguće kupiti nelegalnu Daciu.

Srećno!

Keka

Citat: MiloshNBG poslato 25.03.2011. - 19:18
Samo me zanima koja firma menja automobile, kad ih je toliko odjednom na trzistu.

Dacia se pojavila sa Loganom kod nas 2004. godine. Masovnije ljudi pocinju da je uzimaju 2005. i 2006. godine. Sada isticu lizing i krediti te prve serije automobila.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

silent

@MiloshNBG

Ako si se vec odlucio za polovan auto, mozda bi vredelo pogledati po auto kucama koje inace prodaju Daciju, da li imaju nesto iz sistema "staro za novo". Moze da se naleti na izuzetno dobre ponude, npr. ja poznajem coveka koji je u AK Markovic tako kupio Logana starog godinu dana, koga je bivsi vlasnik zamenio (posle godinu dana i oko 10.000 km) za model sa klimom.

Veterinar

Ja sam pre dva meseca gledao aute iz takve zamene. Na placu sam zatekao cetiri Logana. Svi su bili dizelasi. Karavan sa 115.000 km je izraubovan, udaran po coskovima, guli se farba na zadnjim blatobranima, enterijer je pretrpeo. Dva Logija su iznutra bili u tako ocajnom stanju da je to strasno. Pisalo je da imaju oko 55000 km, stari su 3 godine, ali iznutra... Pitam se koliko je o odrzavanju motora vodio racuna neko ko je dozvolio da nebo i sedista budu isprskani ko zna cime, sedista sa progorelim rupama..., ma - katastrofa. Cetvrti je bio zanimljiv. Sa 55000 km je glasniji mnogo nego moj koji je dve godine stariji i ima dva i po puta vecu kilometrazu. Nisam navikao na zujanje elekricne servo pumpe, pa mi je to bilo cudno. Mislim da je bilo jace izrazeno nego u bilo kom Loganu u kome sam sedeo. Cenili su ga na 5600 evra. Ne znam zasto, sva cetiri auta koji su bili na placu imala su oblogu rucice menjaca izvaljenu iz lezista. Da sam poverljiv, mozda bih kupio poslednjeg Logana koga sam gledao na placu. Opet, upalio sam svog, za koga tvrdim da je postao glasan, ustanovio kako je tih i odvezao se kuci.

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

ivan22

Vidim da tema nije aktiva u poslednje vreme, ali možda mi neko odgovori, pošto planiram kupovinu upravo polovne dacie, odnosno logana.
Trenutno vozim jugića starog 20 godina, sa ugrađenim tng, i obzirom na moje finansije (supruga nezaposlena, imamo bebu) predstavlja mi idealno prevozno sredstvo što se tiče potrošnje i troškova održavanja.
Međutim, pre dva meseca postao sam tata jedne male devojčice i potreban nam je ipak nešto veći auto. Izbor je spao na par modela, ali kao prva opcija mi se nameće logan, vidim po oglasima da ih ima 2005,2006 godište za nekih 3500-4000 jevrića, u proseku sa oko 100.000km.
E sad da li je bolje izabrati dizela, vidim da je dosta hvaljen, ali jedna je stvar kad je nov, a sasvim druga sa pređenih ko zna koliko km, pa me je strah od eventualnih naknadnih neplaniranih troškova, koji koliko sam razumeo uopšte nisu mali.
Citat: Loganovac poslato 28.03.2011. - 12:05
Nikada polovan dizel.
:ces:
Ili je bolja kupovina benzinac, samo neznam 1.4 ili 1.6, pa da mu posle ugradim plin kad prodam jugića.
Performanse mi nisu bitne, presudan faktor je potrošnja i cena održavanja kroz kasniju eksploataciju.

Svako mišljenje je dobrodošlo, unapred se zahvaljujem svima

speedo

Onda traži 1.4 benzinca. U odnosu na yugića to će biti veoma dobar skok u performansama.
Prelistaj forum, zaista ima sve (ili gotovo sve) opisano, šta i kako, na šta obratiti pažnju....keš u ruke, strpljenja i sretno.

Aleks

Par litara manje potrosnje i par hiljada manja registracija u korist 1.4 u odnosu na 1.6 je po meni nebitna ukoliko naletis na dobro ocuvanog logana sa 1.6 motorom. I jedan i drugi model su podjednako pouzdani a i mislim da je razlika u ceni odrzavanja zanemarljiva (za modele sa istom opremom).
Srecan lov!  :wave:

staracstol

A i dizel ne treba otpisati, dobar polovnjak je dobar polovnjak i tačka. Ako je bio na taxiju sve je izraubovano bez obzira na motor. Ako ga je bivši vlasnik rko, onda je izrkan ako ga je pazio onda je pažen, dal dizel, dal benzinac.

Gagi1/2

Slažem se da dizel ne treba otpisati.
Logan DCI kojeg sam prethodno vozio kupio sam polovnog sa 120.000 km! Nije bio taksi, ali je bio službeni auto. Uradio sam veliki servis (oko 300 evra) i prešao sam još 55.000 km.
Osim regulatora kočenja (oko 25 evra) i redovnih servisa, NIŠTA nisam ni menjao ni popravljao. :lux:
Kod dizela, krtitična kilometraža je tek od 150-160.000 km. Tada počinju da crkavaju dizne i turbine. Može i pre toga, ali jako, jako retko.

Kod kupovine polovnih kola treba uzeti u obzir koliko ćeš godišnje prelaziti km. i koliko planiraš da ga voziš.
Ako prelaziš godišnje oko 10.000 km, svaka litra koju manje potrošiš na 100 km je ušteda od 130 evra godišnje. Razlika u potrošnji između benzinca i dizela je 3-4 l/100km (znači - godišnja ušteda 400-500 evra!)

Inače, razlika u ceni dizel/benzin kod polovnih Logana 2005-06 god. je mala - par stotina evra.

E, da. Još jedna zanimljivost - majstor koji je radio veliki servis (inače, moj dobar prijatelj) rekao je da zupčasti kaiš i vodena pumpa NISU nikad menjani ( :ha: 120.000!!) iako je u servisnoj knjižici uredno napisano da jesu :ranting: !

goran79

logan 2005,2006god sa oko 100tkm 3.500-4.000eura? pa to je jako velika cijena.u hr ga dobijes za oko 3000eura maksimum.nemoj dat vise od 3 soma! neznam mozda i jesu kod vas cijene takve,ali da je puno,puno je