Hitno!!! Felne Dacia stepway 1.5 dci

prethodna tema - sledeća tema

srdjang

Ljudi pola Bosne obidjoh nigdje 15* celicnih felni za za Stepway, da li je u Srbiji tako? Dolazim uskoro u NS pa me interesuje da mi neko kaze gdje najpre da potrazim, i ako znate orjentaciono cijene.
Za Zorana!
Posto vidim da dosta toga znas cak i za Rudanku ima li u tvom kraju felni?
Hvala i pozdrav!!!

Zoran

Žao mi je nema. Bolje ti je traži u Srbiji kad već imaš priliku.
Sam svoj gazda - vazda.

bocca

takodje sam nedelje proveo trazeci, prvo polovne, sto je nemoguca misija, pa onda i nove celicne felne, sto je moguca misija ali skupa. u novom sadu imas sigurno u master centru, oni su ti ovlasceni prodavci i servis, i mislim da su negde oko 5200din. ali ne zaboravi da ti treba i 16 srafova za celicne felne jer ovi srafovi na stepway-u nisu isti, a svaki ti je oko 370din. na sve i estetika, 4 radkapne, svaka oko 1200din. eto te preko 7500din. u master centru imaju i alu felne 15, i najjeftinije kostaju 80 eura, a ima i skupljih. ako se odlucis za kupovinu kod njih i guma sva montaza je besplatna. ako te sva matematika sa felnama ne natera da odustanes mozda ne bi bilo lose da ih zovnes telefonom i proveris da li trenutno imaju na stanju, jer ako nemaju nabave za dan-dva. ja sam posle dosta nervoze i potrosene energije pre sedam dana ipak odlucio da stavim zimske gume na postojece felne, uz malu promenu dimenzije ali dozvoljenu. uzeo sam savine eskimo s3+ 205/55 r16 8800din sa montiranjem, balansiranjem i azotom. juce u vojvodini i sneg i led, ja morao na put i sasvim zadovoljan. sa ovim gumama auto je vislji za o,5cm, a zbog nesto sirih guma ocekuje se povecanje potrosnje goriva za 0,2l/100km!!! pozdrav
p.s ajde ti pomozi meni pa mi kazi koliko trosi stepway dci, ako si uspeo da dodjes do podatka. vec sam postavio to pitanje na drugoj temi ali mi niko nije odgovorio. hvala

bmiillan

probaj da nadjes polovne od starijih renoa 21, 25 i safrana petnestice odgovaraju
sto se tice raspona rupa, ET, i otvora centralne rupe
nemoj na silu uzmi veci cekic

milko

Izgleda da čeličnih felni za Stepweya nema prije ovlaštenog (tako su mi rekli svi trgovci gdje sam tražio felne).
U ovlaštenom se mogu naručiti čelične felne  15" za 105 KM po kom.(nisam pitao za šarafe)

bmiillan

u principu srafove od alu felni mozes koristiti i na celicnim (obatno nije pozeljno),
posto su iste duzine.
razlika je sto za alu felne imaju posebne podloske koje sluze da se ne osteti alu
felna. uporedi jedan sraf koji skines sa alu felne sa onima koje si dobio za rezervni
tocak pa ce ti biti jasna razlika.

darconny

Pre par dana sam uzeo 4 celicne felne 15 cola u HIT autu u BG-u, cena je oko 4500 komad. Ne znam da li imaju jos na lageru.
Sad, to je za Sandero Blackline, nisam siguran da li mogu iste i za Stepway.

bmiillan

kiborggg

Moja logika ide u sledecem smijeru:

prelazak na celicne 15-ke:
4x105KM za felge
4x90KM za savine zimske gume 185/65/ R15

zadržavanje alu 16-ki:
4x116KM tigar wintera 205/55/ R16
2xgodišnje zamjena guma(maximalno) 20KM

Ja sam izabrao drugu opciju jer mi je isplativije + auto ljepše izgleda nego s onim čeličnim

Zoran

Ja kupio samo još zimske gume i mjenjam kao i ti. Za sada zadovoljan.
Sam svoj gazda - vazda.

Milan013

Citat: kiborggg poslato 05.01.2011. - 09:50
Moja logika ide u sledecem smijeru:

prelazak na celicne 15-ke:
4x105KM za felge
4x90KM za savine zimske gume 185/65/ R15

zadržavanje alu 16-ki:
4x116KM tigar wintera 205/55/ R16
2xgodišnje zamjena guma(maximalno) 20KM

Ja sam izabrao drugu opciju jer mi je isplativije + auto ljepše izgleda nego s onim čeličnim

Za drugu opciju sam se i ja odlucio. Nisam hteo celicne felne, a i negde sam planirao da mozda na prolece kupim nove alu felne pa da mi one budu za letnje gume a da ove original stare drzim sa zimskim gumama. Uzeo sam Goodyear ultra grip 7+, nadam se da sam sto se guma tice miran barem 3 godine.

dizelas

@srdjanng: I šta je bilo na kraju, nađe li polovne 15-ke koje pašu, živo me zanima? Što bi rekao jedan moj profesor književnosti, "je li na kraju bio hepiend ili hendikep?"

P.S: Imam za tebe jednu privatnu poruku, ako kolega član kiborgg ovo pročita znaće šta je u pitanju. Usput, njemu se zahvaljujem na test-vožnji Stepway-a, ako nema test-vozila kod dilera, ima kod članova foruma...

nik

Ljudi, napraviste filozofiju od polovnih felni.
Kada (i ako) tražite polovne 15-tice 4x100 kupujte samo sa proverenim poreklom sa Renoovih vozila i stvar rešena.
Najčešće polovne felne kod nas na tržištu u toj dimenziji su sa vozila VW grupe koje ne odgovaraju Renoovim i Dačijinim vozilima zbog nešto plićeg ispupčenja felne kod VW vozila (valjda su im klešta manja, odnosno, uža).
Stvar se stvarno može popraviti postavljanjem distancera, odnosno, povećanjem ET.

srdjang

Ipak je bio hendikep. Posto nakon dva mjeseca nisam nasao 15- ke kupio zimske gume
205-55-16 i tako rjesio stvar.

dizelas

Citat: nik poslato 21.01.2011. - 13:34
Ljudi, napraviste filozofiju od polovnih felni.
Hmmm, ne slažem se sa ovom konstatacijom. Izbor adekvatnih zimskih guma (i pratećih felgi) je, bar za mene, životno pitanje.
Citat: nik poslato 21.01.2011. - 13:34
Kada (i ako) tražite polovne 15-tice 4x100 kupujte samo sa proverenim poreklom sa Renoovih vozila i stvar rešena.
Najčešće polovne felne kod nas na tržištu u toj dimenziji su sa vozila VW grupe koje ne odgovaraju Renoovim i Dačijinim vozilima zbog nešto plićeg ispupčenja felne kod VW vozila (valjda su im klešta manja, odnosno, uža).
Stvar se stvarno može popraviti postavljanjem distancera, odnosno, povećanjem ET.
Na ovoj informaciji najiskrenije hvala: da smo je imali ranije u ovako konkretom obliku, ne bi ni bilo gornjeg "filozofiranja".