Sandero - potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

braneer

Znam to, nego nisam pratio koliko za to vreme pređem kilometara. Plus što nekada zađem duboko u rezervu, a nekada i pre rezerve dopunim.

Jovunalola

Meni po gradu troši oko 8,5 l dok na otvorenom 7,5 l. Verovatno bi ta porošnja na otvorenom bila manja da nije uključen određen broj km gradske vožnje u to. Ali ne verujem da bi spalo ispod 7 l.
There is always an exception to the rule: I before E except after C... so we come to the "seize", like in SEIZE THE DAY!  :)

bogdan

Malo kasno sam se uključio ali da saopštim svoje iskustvo.U avgustu sam išao za CG putem preko Valjeva,Čačka pa na Jabuku i Pljevlja ,Nikšića pa prema Trebinju/sa CG strane/ pa direktno u Boku,tačnije u Kotor.Pri povratku sam išao bosanskom stranom pa preko Šapca u NS.Potrošnja Sandera 1.4 je bila 5,10 litara.ali nisam prelazio preko 100 km/h.jer nisam žurio.Crnogorski i bosanski benzin je kvalitetniji ,to se mora priznati.U gradskoj vožnji potroši oko 9 l. na 1ookm.

speedo

Zadnjih dana, uključujući i sve snježne nevolje, kombinovane vožnje (u svakom smislu, od autoputa 110-120 kmh, magistrale 80-90, regionalnih puteva 50-60kmh, do čisto gradske vožnje, rada u mjestu, par kraćih zaglavljivanja po neočišćenim parkinzima, odmrzavanja šajbi) potrošnja preko 7 litara. Možda i 7,5. Većinom četiri odrasle osobe u autu, par puta žurio na aerodrom... Poslušnost Sandera i na ispod -15 je izbrisala skoro svu negativnost nešto veće potrošnje u doba skoro pa rekordnih cijena goriva (benzin 95 2,4KM, dizel 2,5 KM).

Zoran

Moram se pohvaliti - Na relaciji od 890 km (Stojčići, Jajce, Ključ, Prijedor, Prnjavor, Modriča, Đakovo, Stojčići) ostvario sam potrošnju 4,8l/100 km. Jako puno kamera je na tom dijelu pa se vozilo 60 - 80 km/h zato i jeste ta potrošnja  :wave:.
Sam svoj gazda - vazda.

Loganovac

Svaka čast! Ako ovako nastaviš, naučićeš ga da uopšte ne troši gorivo...  :ha:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Sir Oliver

Pitanjce:
iz kog razloga se mom tastu 1.2 16v vrti potrošnja oko 9 litara po gradu (BMB)? Pa meni je 1.6 trošio oko 10 po gradu, a ovo je 1.2. 
I drink to make other people more interesting.

ppejic

Pa toliko, sta ste ocekivali?

9L je manje od 10L. Auto je priblizno iste mase, u gradu, kreni stani rezim voznje.... potrebno je pokrenuti istu masu, ista inercija.

Benefit od manje zapremine i 16V je finiji rad motora i 1L manje.

Ne treba ocekivati cuda.

Loganovac

Uz to je i nov, verovatno će malo smanjiti kad se razradi.

Sir Oliver

Pa po tome je notorna glupost taj 1.2 16v. Jedino manja registracija, uključiš klimu - doviđenja, potošnja kao 1.6. Čemu onda glupiranje oko tog motora, kada on ne može da spusti potrošnju. On troši više od 1.4 8v.
I drink to make other people more interesting.

Loganovac

Manje više, to i ja odavno pričam. Treba da zuji ko komarac da bi se pokrenuo, a onda nema govora o nekoj uštedi. Drugo je vožnja 80km/h ravnim putem...

speedo

Glavni razlog za 1.2 16v je Euro 5 norma. A po fabričkim podacima trebao bi da troši manje od 1.4 8v, pogotovo u gradu. Ja, sa 1.4, postižem otprilike te fabričke prosjeke.
Ali, dok se razradi, dok se čovjek i navikne na nov auto, još malo temperatura poraste i potrošnja će pasti...ionako na dionicama do 5km (hladnog pali-hladnog gasi) potrošnja je normalna i 15l na 100km.

Zoran

Jutros polazim na put sa Miroslavom i Srećkom svratim na pumpu i napunim do čepa. Pištolj škljocnuo oko 3 puta. Relacija je bila Stojčići - Doboj - Banja Luka - Kneževo - Stojčići. Ukupno 401 km. Sve u jednom komadu lagane vožnje. Stalo na povratku na istoj pumpi 18 litara benzina uz 3 škljocanja. Na satu imam 108 000 km. Moj sandero što je stariji sve troši manje, samo da ne cekne ako ovako nastavi...
Sam svoj gazda - vazda.

lesandra

Sa 18l ladno sam prelazio 2ookm,dok nisam ugradio plin. :bonk: :place:

Goky

Zaječar - Žagubica (preko Rtnja) - Banja Ždrelo: 115,7 km, potrošeno 7,8l BMB ili prosečno 6,74 l na 100 km
Banja Ždrelo - Žagubica - Zaječar: 115,3 km, potrošeno 7,2 l BMB ili prosečno 6,24 l na 100 km
Ukupno pređeno 231,1 km, potrošeno 15 l BMB ili prosečno 6,49 l na 100 km

Klima nije bila uključena celim putem, četvoro odraslih u autu, prosečna brzina oko 50 km/h
Sandero Stepway 1.0 TCE 90 Expression
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba