2. servis - Gde, Šta, Kada...

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

Nisam pitao Sabac za cenu, ali hocu. Samo jos sada pa dosta kod ovl. servisa, jer mi iovako istice garancija do sledeceg - 3 servisa.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

MitarMrgulic

Je li to garancija od tri godine izlazi, ili prelazi cifru od 100 000 km?

speedo

Što je mnogo, mnogo je. 380 € za obični servis sa svjećicama....

saša61beograd

A nekad su ljudi kupovali nove automobile jer je bilo isplativije nego bacati pare na delove i majstore.
Registracija,kasko i redovan servis za nov auto mnogo preko 1000 evra godišnje.A voziš Dačiju.Nešto tu"mnogo nije normalno".

MitarMrgulic

Tačno tako,
Sada su obavezni i redovni servisi, toliko skupi, da obezvrijeđuju ovu logiku.

Ja se još premišljam, jesam li dobro postupio, kad sam prodao Megane 1,5 dci star 11 godina i sa 125 hiljada na satu, koji je uz ulaganja od cca 1000 eura, mogao služiti pouzdano bar još 5 godina (motor bez DPF-a i sa fiksnim zamajcem), a dobio Crosslanda sa DPF-om, plivajućim zamajcem i Adblue koji već treći put sipam.

Kada sam kupovao auto, prodavac mi je rekao da su redovni servisi za Crosslanda oko 100 eura, međutim, prije 3-4 mjeseca, redovan drugi servis, samo ulje i filteri, bio  značajno, da ne kažem skoro duplo skuplji.

Ali tješim se kad čujem kako prolaze vlasnici KIA, Hyundaija, Toyota, kod njih su redovni servisi odavno preko 300 eura.  :trk:

Andrix

Iz Sapca dobijem ponudu 36800 d za isto.... Do tamo i nazad oko 200 km= oko 16 l plina=1700 din isplati se

Andrix

Evo je finalna ponuda koju sam prihvatio u Reno Sava ali u Pancevu.

Kazu ceo decembar popust od 25% na vecinu stvari
 Gledajuci ranije racune drugih jeste popusteno ali ne bas toliko, ali je trenutno najjeftinija ponuda. Popust je za vozila u garanciji-kazu. Inace kod drugih servisa 35000-38000 d. Ovaj filter tecne faze sam nasao na netu.za oko 200 din a ovde....Ali jos sada i cao ovlasceni.

Andrix

Danas odradjen u Reno Savi Pancevo. Svecice bile NGK suve, bele ali se vidi da su potrosene. Filter tecne faze tng-a, nije mnogo prljav ali na dodir sav puca, kao da se isposnio.
 Cena 33000.
https://ibb.co/H4d64RV
https://ibb.co/vPdcHnW
https://ibb.co/FKBL794

Andrix

Utisci posle servisa. Subjektivno auto mirniji na leru, lakse povlaci na manjim obrtima. Ali kad sam video 4.5 l u racunu,..kad se sleglo ulje izmerim i "pun do cepa", na max, mada ne vidim dobro jer je zuto kao zejtin a sipka se presijava. Vidim da su dodali i malo rashladne tecnosti.Nego poceo auto posle paljenja da prebacuje na tng posle 1-2 sek. To mi nije radio ni na +40 stepeni. Dvaput sam ga gasio i palio da vidim da li pali na benz.A napolju 5 stepeni. Do sada drzao na benz bar par minuta i bar 1 km.
Pitao i za nove brisace, oko 5500 d sa popustom.....

LeNgenda

To prebacivanje na plin posle par sekundi je karakteristično za Gen 3 Dačije, 1.0 sa fabričkim plinom, taj auto praktično ne troši benzin.

Tad kad sam se ja igrao sa njim, bilo je 15-20 stepeni napolju, ali očigledno da može i hladnije od toga. Koliko je dobro, to ne znam.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Andrix

Istice mi 3 god za garanciju sledece god, ali sam zavrsio sa ovl.servisima. Cudno mi je sto i na 5 stepeni prebaci na plin posle 2 sek od paljenja. Da rezimiram, u rervisu prepunili ulje, sipali 4.5 l i to i fakturisali. Kuci sam sam izvadio visak i sveo na min/max deo. Poslao im mejl cisto da znaju, kad ono zovu i kazu naplatili vise od ponude i da dodjem da mi vrate pare. Oko 4000 din. Na kraju ispadose ozbiljni i izvuko se se.

saša61beograd

Već 15 godina je izvlačenje viška ulja posle servisa konstanta.Kao i njihov bezobrazluk.Sve se promenilo osim njih.

dekiv68

Na drugom redovnom servisu punta, u tada, za fiate, ovlašćenom servisu Delta, zbog prepunjenog motornog ulja mi je probilo, a potom potpuno iscurelo ulje na semeringu radilice sledećeg dana nakon malog servisa