Novi Logan

prethodna tema - sledeća tema

ppejic

Novi Logan (Sandero) i Duster nemaju po izgledu dodirnih tacaka sa Lodgy-jem. Ocigledno ih nije ista fabrika dizajnirala.

zkazi

Znači dobro mi se javilo :dobro: još pre godinu ili dve...  :c: Sandero sa gepekom i unutrašnjost Lodgyja. A možda je poklopac za rezervoar od Grante?

U svakom slučaju napredak u dizajnu, svakako bolje od one nesrećne Scale.

A cena? Ako ostane na nivou od 7k do 9k za neki Laureat (plus ESP, alarm ili dnevna svetla) biće OK. Javlja mi se da će cena otići i na 10k...  :ces:

Keka

Citat: PPejic poslato 17.09.2012. - 23:18
...jos dva tocka i pogon na gusenice, jel bi bilo dovoljno?

Sa takvom aerodinamikom i klirensom samo mu jos to fali  :lau:
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ivan-bgd

Dragan.vi

Cini mi se bez nekih spektakularnih novina. Samo drugacije svetlosne grupe i malo zaobljenije (Logan). Sve zavisi i od toga kavi su motori.Ali, po meni kljucni je faktor - cena. Ako ostanu iste, ili cak odu i malo dole (u sta je tesko poverovati) i dalje ostaje veoma dobar izbor za nas obogaljeni narod a i sire  :aplause:

nenad28

Meni ovo ekstra izgleda.
Sto se tice dizajna, ne znam sta ste ocekivali?! Kakva je razlika izmedju Golfa 1,2,3,4,5,6??? Ima je, ako uporedite 1. sa 6. Ali ako pratite model za modelom, razlika je vise nego jadna.
Ali to je za Golfa ok, a za Daciju katastrofa. :fiju:

Jos jednom, ovo sasvim ok izgleda, jos ako budem mogao da ga priustim  :lux:.

glavonja3

Cini mi se da je ovo elutivna promena - ulepsavanje. Setite se samo kako je Jugic tamo 1997 ili 98 restilizovan (kakav je dotad bio, takav je i ostao). Ostaju neka pitanja:

- dimenzije, da li su promenjene (misim da nisu)

- kakva motorizacija dolazi kod nas (verovatno ista, eh, kad bi dozvolili taj 0,9...)

- unutrasnjost, sta dolazi u kom paketu (vidim sjajne obrube, lepsa sedista, dodatni usisnici vazduha, komande za muziku na volanu, ekran od 7 inca)

- da li ce odrzavanje/servisi ili delovi poput novih svetala/farova biti skuplji?

- najbitnije, da li ce cena auta skociti i koliko?

Treba sacekati da ga neko provoza ili vidi na sajmu...

YUgisa

Lice mi po malo na ovo:

http://www.carblog.co.za/wp-content/uploads/2008/09/vw-pickup-truck.jpg

Maska i farovi su prilicno slicni a ni visina nije neka razlika  :hihi: Nadam se da se nece niko uvrediti  :to: Napredak svakako jeste, samo sto mi je stil vec nekako vidjen. Sandero od pozadi opet lici mi na VW Polo... Pre bih rekao da Dacia posluje pod VW nego pod Renoom. Za unustranjost nemam neke komentare, posto mene tamo interesuje samo da ima sedista sa izrazenim bokovima, trokraki volan, palicu menjaca sa kratkim hodom i obrtomer  :c:
Godine iskustva nisu dokaz kvaliteta. Zasto?
Pa zato sto mozda radis sve pogresno jos od pocetka...

Matori prdavci...

mladja73

Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.

madridista

Svarog

A gde će drugde nego u Parizu. Na Sanderu i nema većih izmena. Logan mi deluje kao jača restilizacija, ali ne kao drugi (novi) model. Ali sviđaju mi se, nema šta. Logan mi deluje baš ozbiljno u odnosu na prethodne dve varijante.
:ziveli:

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=09&nav_id=646863

ppejic

Fali vama jos jedna osovina, pa da ima 6 tockova. Da li bi to bila "bitnija izmena" ?

Keka

Peja kao da je radio u Zastavi.

Evo sta kazu Rumuni. (Google translate)

CitatACIA obnoviti za prve tri od svojih modela

Osam godina nakon lansiranja Logana, Dacia flagship modela, marka predstavlja na Salonu automobila u Parizu:
        Novi Logan: obiteljska limuzina s protočnim linijama i elegantnim
        Novi Sandero: kompaktan grad vozilo nudi pet prostranih sjedala
        Novi Sandero Stepway: model za one koji vole avanturu
    Dacia Sandero cijene početi na 6.990 € (PDV uključen) i Sandero Stepway je dostupan već od 10 800 € (uključen PDV)
    Sandero i Sandero Stepway može naručiti u Rumunjskoj od 1. listopada 2012
    Dacia Logan u Rumunjskoj može se naručiti krajem 2012

Tri nova modela zadržati DNK koja je dovela do uspjeha Daciji: vrijednost za novac nenadmašne unutrašnjeg prostora, dokazane pouzdanosti i nenadmašne ponude. Oni rješavanje novi dizajn najseksi, nove pogodnosti i nove motore. Osim toga, dvije nove nijanse dodaju se bojama Logan i Sandero modela: Perzijski Blue i bež Cendre. Nova Dacia Sandero Stepway kapitaliziraju uspješnu prethodni model i predložiti atraktivan, modernu opremu, kako bi privukli širu publiku. Nova boja je također dostupna za ovaj model: Bleu Azur.

Uz obnovu tri od njegovih glavnih modela, Dacia jača svoja dostignuća u inteligentnoj stjecanja i dalje da se prilagodi očekivanja kupaca.

Dacia je jedan od najbrže rastućih brandova u prodaji u nekoliko desetljeća, s više od 2 milijuna prodanih vozila u 2004. Osim toga, Dacia sada ima najmlađu paletu u Europi.

Sa ovakvim "novim" modelima, samo agresivna cenovna politika moze da ih spasi propasti.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

speedo

Novi modeli mi se sviđaju, na ovim fotkama iz Pariza, čak i više nego nakon onih prvih, službenih fotografija. Ali, ako oni misle da Daciu ljudi kupuju jer vole te automobile, grdno se varaju...Sandero sa klimom bi trebao biti oko 7500€ i da ostane konkurentan kao i do sada.

zkazi

Pa ako ove novo-stare modele budu prodavali po višim cenama od trenutnih potencijalni kupci će se okrenuti drugim modelima poput novog i30, ceed-a, stare octavie, bravo, megana... svi su izmedju 11.500 i 12.000 evrića.

Videćemo, ali da ipak nisu u Dacii malo preterali, pošto Sandero-Logan i nije baš tako nov kao što se predstavlja.

Da podsetim samo da se Logan kupovao zbog dobrog odnosa CENA/KVALITET! Ako su drugi povećali kvalitet i smanjili cenu, grdno se varaju u Dacii da mogu sa višom cenom i istim kvalitetom, uz drugu šminku dobro da prođu, u današnje vreme. Dacia je prodala prethodnog meseca manje od 80 komada u celoj Srbiji, sa trendom daljeg pada???