Dacia Sandero 1.4 Ambiance - iskustva nakon 30.000km

prethodna tema - sledeća tema

david

Svaka ti cast na trudu, nemam reci i neka ti je sa srećom...

srbenda

:respect:

Jeste u pravu si potpuno, to su one price koji ce ti to k...c ja bi pre isao busom. Mislim se pa idi ko te j..e. Dacia je jedini auto na nasim prostorima koji opravdava i poslednji dinar dat za njega, plus sto je fabrika jos uvek u proboju na trziste pa za manju lovu nudi kvalitetnija vozila. Kad ga kupis on ispunjava tacno ono cemu se nadas ni malo vise ni malo manje.
Sandero je auto za sve, pitaj tog sto zivi u neomalterisanoj kuci kad je bio na pecanju u panameri :Smiley:

Zoran

I moj Sandero je skoro na 30000km. Danas sam iz dosade uzeo da preštelujem ventile i mogu vam reći da se ništa nije zateglo (smanjio zazor), što me jako obradovalo.

Zoran
Sam svoj gazda - vazda.

VeDuS

Ti to sam radis? A servis? Mislio sam da se ventili steluju iz potrebe a ne iz dosade. :Smiley:

Salu na stranu - da li sam odrzavas auto od samog pocetka i da li si imao nekih problema?

wvojin

Citat: Zoran poslato 04.06.2010. - 19:51
I moj Sandero je skoro na 30000km. Danas sam iz dosade uzeo da preštelujem ventile i mogu vam reći da se ništa nije zateglo (smanjio zazor), što me jako obradovalo.

Zoran

Kod benzinaca se ventili steluju na predjenih 60.000 km, a kod ljudi koji voze na gas na 30.000 km. To sam saznao u prici sa serviserom a i video sam ovde na forumu. Moji su bili rastelovani - pretegnuti na 46.000 km, sa plinom koji je ugradjen na 35.000. Nista drasticno, ali ipak dovoljno za stelovanje.
P.S.U pitanju je Logan, da ne bude zabune, ali kapiram da su isti motori.
Dacia Logan 2005, 1.4MPI + LPG,
Dacia Logan 2010, 1.5 dCi

Zoran

Išao sam samo na prvi servis koji su uradili traljavo (zračni filter nisu dobro namjestili u ležište, što sam sada primjetio). Izduvne ventile sam stavio na 0,50 mm da vidim ima li ikakve razlike u potrošnji .Pošto je i ova potrošnja izuzetno dobra 5,01 do 5,50 l/100 km na otvorenom do 80 km/h.Volim ja to malo experimentisati a rezultate ću napisati ovde objektivne i tačne. Ovih dana dosta vozim kamion pa nisam imao prilike da provjerim potrošnju.

Zoran
Sam svoj gazda - vazda.

Keka

Ja ne mogu da ostvarim takvu potrosnju. Na otvorenom vozim 100-110 km/h, u gradu do 60 km/h, na kraju prosecna brzina kretanja bude izmedju 60,23734 i 65,0968 km/h, a prosecna potrosnja TNG bude izmedju 7,81934821 i 8,266832 l/100 km.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Zoran

Vozim skoro sve na otvorenom putu  do 80 km/h . Često znam napraviti i po 600 km  za dan pa tu se krije ta mala potrošnja. Motor 1.4 bazni model.

Zoran
Sam svoj gazda - vazda.