Nova Dacia Duster 3

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

Zar nije da nesto ne valja taj 1.2 tce, citao sam negde.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Capriolo

To je novi motor, 3-cilindrični 1,2 TCe, kao blagi hibrid.
Onaj problematični je imao 4 cilindra i nije bio blagi hibrid.

slavko_bgd

Ovaj novi tCe 1.2 sa tri cilindra je odličan motor. Mislim da će biti odličan motor jer su na njemu primenili sve proverene tehnologije i nisu ludovali i eksperimentisali sa novim i neproverenim stvarima...

hobbista

Ja ovde retko vidjam ispod 6 cilindara :crazy: 
Ne znam, neprirodan je rad sa 3 cilindra. Kako god okranes nije u balansu. I opet Al blok i glava, sto je dobro dok je nov i u garanciji. Prvo pregrevanje i motor je zavrsio svoje.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

slavko_bgd

Naravno, zato što 3,7L benzina košta manje od 2USD. Ali što reče naš narod "ničija nije, do Zore gorila" :D 

To što ti pamtiš kao takvo kakvo je bilo nekada - više nije. Vreme prolazi, tehnika se razvija i ide svojim putem. 
Što bi rekao Forest Gump u istoimenom filmu: "That's all I have to say...about that." 
:ziveli:

bind

Ja mislim da je prosle ili pretprosle nedelje bila prezentacija Dastera u Bosni i da je uvoznik objavio da daje 6 godina garancije ili  200 000 km .

Da je motor djubre sigurno nebi dao toliku garanciju na kilometrazu.

Capriolo

Ma, to ti je samo makreting ( i deo promotivne ponude ), kao kada je Honda na 1,6 dizel u Civicu davala garanciju 10 godina ili milion kilometara na motor i menjač.

A čujem danas da novi Duster kod nas u salone stiže do kraja iduće nedelje.

Mare

Do jula bi trebalo da se pojavi u salonima.

Capriolo

Gledao sam u salonu na kratko novi Duster. Prvi utisci su mi pozitivni.
Pozadi ima više mesta nego ranije, za kolena, a i za glavu. Ja u prethodnu generaciju nisam mogao pozadi da sednem (bilo mi je nisko), ali, sada mogu (knap).
Što se mene tiče, za prvo gledanje - dovoljno. I bravo za Dačiju !

https://i.postimg.cc/sfpgqxQS/viber-image-2024-06-28-09-17-22-045.jpg

saša61beograd

Citat: Capriolo poslato 28.06.2024. - 10:31I bravo za Dačiju !
Ja bih rekao bravo kada bi Dačija ponudila pristojan auto za 12.000 evra.Napraviti lep auto za 20-30.000 evra,to danas svi rade i nije neki podvig.Ali,ovako na slikama, priznajem da baš dobro izgleda,bolje od mnogih koji su skuplji.
Primećujem da se crna,neofrabana plastika polako vraća "u modu".To je nekad bilo "sirotinjski",a danas i mnogo skuplji imaju gomilu neofrabanih plastičnih delova na karoseriji.Sa ljudima (kupcima) treba polako i strpljivo i na kraju će sve da progutaju.Polako se navikavamo na sve,a šta je sledeće?Tri točka,dva cilindra,neofarbana karoserija?

Capriolo

Gledah danas opet Dustera u salonu, Extreme, 1,2 TCE 4X4.
Primetih da ima i pozadi disk kočnice.
Cena (sa opcijama) oko 27.600.
Lep je. Ali, skup je, čini mi se :)

silent

Имам сачуван ценовник из '21. године. Дастер 4х4, дизел, у средњем пакету опреме је био 18.000 и кусур евра.  :bonk:

Нити је евро толико девалвирао, нити су га они баш толико модернизовали да заслужује толику разлику у цени.

Capriolo

Dačija je oduvek imala svoj smisao i argument u nominalno nižoj ceni u odnosu na konkurente. Pa tako i Duster. Ali, kada mi novog Dustera u 4WD izdanju u top opremi za 27.600 ponudiš po ceni 4WD varijante Suzuki Jimnyi-a (kreće sa 27.800), 4WD S-Cross-a (počinje sa 26.750) ili skuplje od Vitare sa 4WD (startuje sa 25.450), pri čemu Duster jeste veći, ali su i ostali pomenuti po nekim pitanjima bolje opremljeni, a i sa cilindrom više, mene to počinje baš malo da žulja ...
Svakako se nadam da će Duster po toj ceni dobro da se prodaje.

Zoran

Kupit će samo onaj koga ponesu emocije a ima pare.
 Vala jesu ga pretjerali. Ljudi najveće greške prave kada su najmoćniji.
 Za Daciu će vidimo?
 P.S. U Neumu ima mali brodić (Ivana) za panoramsku vožnju od 1 sat vremena kapaciteta 120 ljudi.  Prethodnih godina je bila krcata uz cijenu karte od 10KM.
 Ove godine je cijena podignuta na 20 KM a prosječan broj putnika je oko 8 po turi?
Sam svoj gazda - vazda.