Nova Dacia Duster 3

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

I uplata više nije kapara nego avans...
Sam svoj gazda - vazda.

stalker

U ugovoru piše da imam pravo odustati od kupovine ako cijena poraste više od 5% i dobiti natrag uplaćeni novac. Cijena vozila u trenutku potpisivanja ugovora može se mijenjati ali samo u slučaju objektivnih okolnosti na koje prodavatelj ne može utjecati. Konačna cijena vozila utvrđuje se na temelju cjenika važećeg u trenutku isporuke vozila.
Nadam se da neće doći do značajnijeg povećanja cijene jer ona već korigirana prije desetak dana.
www.renault-klub.hr
www.du-moto.com

saša61beograd

Citat: MitarMrgulic poslato 14.02.2025. - 09:48Svaka čast na izboru :)

Čudi me da koncesionari ne daju garantovanu cijenu u trenutku kupovine, to je nekada bio standard i mislim da je tako pošteno- odabrao auto, kaparisao, to bi trebalo da je to-ako se pošteno trguje.
Tačno.Danas sistem štiti kompanije i banke,a rizike prevaljuje na kupca (narod) koji sve to poravnava kroz inflaciju.Zašto je tako?Zato što smo pristali na to!

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Andrix

Ranije se od inflacije stitilo tako sto se cena racunala u devizama, kao i sada, ali sada ni to nije garancija. Ja se secam da sam za Sandera 2, 2013 dao devize kao ucesce. Isao u banku koja je davala beskamatni kredit i uplatio devize, oni prekalkulisali u din, ali noseca cifra se slagala sa deviznom i nisam gubio na konverziji. Neke kolege koje imaju kredit za stan polisu garancije placaju u devizama u Srbiji. Znaci sa deviznog racuna neki nalog i odose evrici, niko vise dinar ne uzima kao osnovu i must-pay nacin. Zato bih najvise voleo da i mi predjemo na evro kao valutu, ali to mnogima neodgovara zbog malverzacija, ali bar znas da ta valuta svuda ima istu vrednost.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Mare

Zoran

Pošto se Dolari i Evri lako umnožavaju dodavanjem nula na računima u bankama moglo bi se desiti da cijene budu izražene u zlatu. Tako je Ford T, onomad,  koštao 20 unci zlata.
Sam svoj gazda - vazda.

slavko_bgd

I onda je Ričard Nikson 70-tih ukinuo zlatni standard za USD. Tako da ako se vrati zlato kao standard ili valuta - ode Amerika u 3pm. Iz tvojih usta u Božje uši :D

MitarMrgulic

Bankarski sindrom tzv. "divljeg istoka", pelješi klijenta dok mu uši ne otpadnu, država ga ne štiti.... Mađari su tu zakon, vežu kredite za forintu, pa ko hoće da zarađuje na Mađarima, mora da snosi rizik poslovanja i stabilnost mađarske valute.

Svi bi oni nama da nabiju kamatu kao za Bjelorusiju, a da se osiguraju instrumentima naplate kao u Švicarskoj, što bi rekao Šojić, neće da može...

Ali da ne začatavamo temu o Dusteru 3. Još uvijek je preskup, što bi rekao Šojić- piši inkriminaciju "zinuto dupe" :)

Veterinar

Vracam se na solidan spisak opreme i plinski uređaj za manje od 18000 evra. Nije moj izbor, jer u Joggeru vidim bolju funkcionalnost za moje potrebe (provatne i poslovne) za manji novac, ali u odnosu na cene svih ostalih automobila, taj Duster jeste jedan od Best buy modela.

saša61beograd

Da dodam da taj novi Daster po meni uživo izgleda bolje od svega u toj klasi (Koreja,Japan,Francuska).
Daster i Joger će se vremnom izjednačiti sa cenom,bar osnovne verzije,bez 4X4 i hibrida.A Reno će ekstra zaradu da uzima na novi Bigster.
Primećujem da u ponudi Dačije za Srbiju više nema LPG verzija,ili sam ja nešto propustio. 

Andrix

Mozda idu na elektro umesto lpg-a...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Ljuba82

Citat: slavko_bgd poslato 16.02.2025. - 19:26I onda je Ričard Nikson 70-tih ukinuo zlatni standard za USD. Tako da ako se vrati zlato kao standard ili valuta - ode Amerika u 3pm. Iz tvojih usta u Božje uši :D

Naravno, sto se može videti iz gomile njihovih zvaničnih grafika.

https://fred.stlouisfed.org/series/BOGMBASE

Ako se vrati, sledi kriza duga, nova velika depresija kao pre jednog veka i apsolutno siromastvo, pogotovo za nas male (ne vraćamo dugove u dinarima, nego u devizama). Tako da mi je mnogo realnija opcija inflacija preko targeta, odnosno potkradanje iznad stope od poželjnih 2, 3% godišnje i tako godinama verovatno da pokušaju malo da srede makroekonomiju.

Ja uvek kažem da bi ova inflacija u poslednjih par godina, statistički najveća u istoriji modernog zapadnog monetarnog sistema po metodologiji od pre 50 godina (a tada je nominalno bila veća od ove danas), morala da se desi sa i bez covida, što jeste odličan izgovor, da ne ulazimo u teorije zavere.

USA će se samo vratiti na svoju realnu moć, a to je skoro četvrtina nominalnog svetskog BDP (malo manje realnog), što nekako i gledamo decenijama, a sad pogotovo kroz relativan rast drugih.

Citat: Zoran poslato 16.02.2025. - 16:38Pošto se Dolari i Evri lako umnožavaju dodavanjem nula na računima u bankama moglo bi se desiti da cijene budu izražene u zlatu. Tako je Ford T, onomad,  koštao 20 unci zlata.

Što mu i danas dođe suma za neki prosečan Ford model. Generalno, uz prirodne oscilacije, relativno je odlična mera vrednosti za sve. Najveći problem je što za 1g stvarnog fizičkog zlata postoji oko 100 papirića koji dokazuju vlasništvo nad istim. Srećom ne donosi prinos kao ostala imovina (osim prirodne apesijacije kroz monetarnu ekspanziju) i zahteva fizičko skladištenje (i zaštitu), pa ljudi i nisu ludi da insistiraju da fizički bude kod njih. Ako stvarno dođe do urušavanja ovakvog monetarnog sistema, biće veselja kad ukapiraju...

https://www.longtermtrends.net/real-estate-gold-ratio/

bind

Nemam reci ,sta se poredi pritom Tojota ima profi gume za Off road i profi vozaca i na jednom testu ja mislim da je Daster pobedio a oni dali bodove Tojoti (na onom gde idu na terenu pod uglom).
I sve vreme je ukljucen ESP na Dasteru ,da je iskljucen mislim da bi Daster bio jos bolji.
I sad je na kraju kao nereseno,

dragstar

Mene zanima ima li šanse da se pojavi model sa automatskim mjenjačem (da zanemarimo hibrida koji ima automatik), 
recimo šta bi falilo onaj 1.2tce sa prednjim pogonom i automatikom ?