Sistem aktivnog kočenja

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

Mislim da moze da se iskljuci.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Veterinar

Mislis? Kako?
  Verujem da to ima veze sa homologacijama, bezbednosnim normama, tako da mislim da moze da se uradi nesto (poput postavljanja necega preko, sto je moje neinvazivno resenje), ali da ce svakako da se ukljuci upozoravajuca lampica na displeju. Ukljucivanje iste ne utice na performanse vozila.

saša61beograd

Možda je moguće da zbog isključivanja ovog sistema auto ne prođe na tehničkom.Jer sad na tehničkom svakoga priključuju na dijagnostiku.A ovo se vodi kao sistem koji utiče na bezbednost i nije neka obična dodatna oprema.
Došlo vreme da mora da se brine o mentalnom zdravlju automobila,da se nekako izbegnu njegove histerične i nervozne epizode.

Loganovac

Odavno se cveću pušta ozbiljna muzika, što da se auto ne vodi kod psihića?  :)
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Andrix

Moze - preko tableta u kolima, treba malo vrteti po podesavanjima.

Veterinar

Mare

Sistem može da se isključi kroz meni u multimediji.

U Rumuniji je bilo slučajeva - podvožnjak, sa strmijim usponom, a uzročnici sudara - nove Dačije.
Valjda je radar veliku uzbrdici detektovao kao prepreku i par njih izazvalo udese jer su ovi iza naleteli.

Za sada nije bilo problema, osim na neravnim i lošijim putevima pa radar zapišti na sekund. A likovima kojima ne vidim haubu u retrovizoru, laganim stiskanjem papučice radi aktiviranja stop svetla, poručim da naprave razmak.

Andrix

Jeste zeznuto kad se aktivira. Prvi put ne znam sta me je snaslo. Kod mene uvek uz pistanje i koci, ali ne uvek istom silom.

Veterinar

Citat: Mare poslato 21.05.2024. - 19:11Za sada nije bilo problema, osim na neravnim i lošijim putevima pa radar zapišti na sekund.

Skretanje sa astaltiranog na neasfaltiran put pod pravim uglom, pistanje (ulazio sam u svoje dvorište).
 Deset dana kasnije, skretanje pod pravim uglom na neasfaltiran put (stovariste), pistanje i kocenje do nule. Usr'o sam se.
 Ne znam šta registruje, nije bilo prepreka, ali prakticno oba puta isti uslovi. Sada skrecem lagaaano kad silazim sa asfalta.

Loganovac

Šta rekoh ja? Robot će da me uči kako se vozi? Fala lepo, neje toj za mene...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Mare

Kakav robot, ovo se može isključiti i voziti bez aktivnog kočenja.

saša61beograd

Mora da se plati,ne mora da se koristi.

Auto obrađuje gomilu informacija u uslovima današnjeg haotičnog saobraćaja.Normalno je da se nekad umori i da pogreši.Treba mu pomoći,recimo odvesti ga u prirodu da se malo opusti.I pričati sa njim da se smiri i oseti da ima podršku svog vozača.Ili jedan Bensedin u rezervoar na svakih 50 litara.U krajnjem slučaju potražiti pomoć specijaliste (ako Reno Sava ima auto-psihologa).

Dosta lupetanja,sada ozbiljno.Kočenje je kompleksna aktivnost,ja gledam u retrovizor svaki put kad pipnem kočnicu.I dalje mi ne ide u glavu da se neko usudio da ovo prepusti nekoj nesavršenoj i jeftinoj elektronici.

Zoran

Plaćaš dvaput. Kada kupuješ i kada isključuješ...
Sam svoj gazda - vazda.

LeNgenda

Još jedna situacija u kojoj benefiti nadmašuju probleme.

Jednom da zakoči pred pešakom koga nisi video na vreme ili ako si zadremao ili gledao u telefon ili šta god, stvar se isplatila dvaput.

Da će se usavršavati, hoće.
Da treba da bude obavezno u svim novim vozilima kao što je danas, mislim da ne treba, ali kao dodatna oprema za razumnu cenu, da.

Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

saša61beograd

Citat: LeNgenda poslato 04.08.2024. - 09:26Da će se usavršavati, hoće.

Mora da se usavrši.Mogao bi i neki opoziv od strane Reno-a pa neka to reprogramiraju ili šta već rade.Iznenadno kočenje bez razloga je baš,baš opasna stvar.
Stvar je inače dobra i korisna za najmasovniju kategoriju vozača i nemam ništa protiv.Ali kao gotov proizvod,a ne kao neka probna verzija (takav utisak imam).