Termometar vanjske i unutrašnje temperature

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

Citat: nik poslato 22.01.2012. - 20:13
Pa besplatna je dostava.
Šalu na stranu, skoro svi prodavci na e-Bay-u iz Kine imaju besplatnu dostavu jer, s obzirom da trgovina ide najčešće sa Evropom i Sev. Amerikom, cena slanja proizvoda je gotovo ista, pa oni onda to ugrade u cenu i to je to.

Aha, ali moraš da kupiš ceo kontejner, znači oko 100.000 komada  :Smiley:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

staracstol

Koliko sam ja provalio na nekima je osvetljenje preko tog priključka a sama makina radi na bateriju (uglavnom jeftiniji) a na nekima baterija samo čuva sat (uglavnom skuplji). Ako je ideja da se ugradi termometar u enterijer "a la fabrique" onda mora biti kvalitetan i dugotrajan i moraš nabaviti dva komada jer ako se ispod custom maske pokvari termometar a drugoga nema  :help: odma prizivaš Kustu, džaba ti rad.

petar313

U svoj termometar nisam ni ubacivao baterije. Radi samo na 12V, kad upalim poziciono svetlo. Kad nema svetla, ne radi uopste. Pretpostavljam da bi sa baterijama radio stalno, samo bez pozadinskog osvetljenja. Nema sat, pa mi nije ni vazno da stalno radi, a jos uvek su svetla i po danu obavezna.
Inace, sonda za spoljnu temperaturu mi i dalje stoji na a-stubu i pokazuje prilicno precizno dok se vozi. Cim stanem, pocinje da pokazuje vecu temperaturu za 3-4 stepena. Kad nastavim voznju, posle nekoliko min, ponovo pokazuje smisleno. Najverovatnije cu da produzim zice i postavim sondu ispod prednjeg branika.
Velika mana mog termometra je sto po ukljucivanju prikazuje unutrasnju temp, pa moramda prebacujem na spoljnu. Mozda bi sa baterijama resio taj problem. Probacu, pa cu napisati.
Sto se tice unutrasnje temp. Mesto na koje sam stavio je lose, mada ne previse. U kracim voznjama, kad ne stigne da se zagreje donji deo centralne konzole, pokazuje ok,ali kad se zagreje pokazuje besmisleno visoke vrednosti.
Smeta mi i sto je celo kuciste termometra preveliko.

mrsp

I ja sam za Staracstolov drugi predlog.Baš izgleda dobro :too: A koje su pare u pitanju  :ces:

staracstol

Još nisam stigao do cena, za sada sam u potrazi za dobrim termometrom. Ovo što sam dao linkoive su samo ideje i dalje sam u potrazi. Ima neki u gang landu lep, kvalitetan i može da sija narandžasto al je cena maaaalko papričica. Uglavnom, ako vidite nešto što se može nabaviti, bacite link pa da vidimo. Onaj prvi mi je zanimljiv jer ima i ice alarm a njegov rođak sa dodatim časovnikom u Konradu košta 20e
http://www.conrad.com/3-in-1-Car-thermometer.htm?websale7=conrad-int&pi=853397&ci=SHOP_AREA_17271_0312028&ireusocl=1
Nebi me mrzelo da mu promenim diode za naradžaste jer mi se funkcije sviđaju (black ice, štoperica itd) a i kućište deluje solidno izrađeno. Naravno br2 je apsolutni favorit za sad...

zac

Takodje mi se svidja predlog 2.  Samo se namece pitanje, gde ga ugraditi?  :ces:

staracstol

Daniel

Citat: Loganovac poslato 22.01.2012. - 23:03
Aha, ali moraš da kupiš ceo kontejner, znači oko 100.000 komada  :Smiley:

Ne moras, sve fino i lepo funkcionise i na komad. A i nasi carinici su prestali sa cackanjem posiljki. Barem ovakvih "manjih".
The good thing about being a pessimist is that you are always either proven right or pleasantly surprised.

staracstol

Sta se desilo sa mojim postom sa slikama?

zac

Koliko vidim, tu je, samo na prosloj strani.

staracstol

mladja73

To su ugradni i ima ih da se nadju kod nas. Mislim da nije bas najbolje resenje za automobil, visu su osmisljeni za frizidere.
Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.

staracstol

Mladjo, ne taji informacije. Gde ima, ja sam spreman da pazarim jedan da vidim kako bi to bilo.

maestral5747

Meni je ovaj jako dobar, i može da se programira da izvodi razne radnje pri određenoj temperaturi. Nema unutarnju, ali to me ne zanima, ionako je ljeti +50 u autu, a zimi mi sam mogu procijeniti jeli mi toplo ili ne u kabini pa odvrnem grijanje..
Inače odlična stranica za DIY stvari
http://autospeed.com/cms/A_112617/article.html

ex-user

Citat: staracstol poslato 23.01.2012. - 12:03
Još nisam stigao do cena, za sada sam u potrazi za dobrim termometrom. Ovo što sam dao linkoive su samo ideje i dalje sam u potrazi. Ima neki u gang landu lep, kvalitetan i može da sija narandžasto al je cena maaaalko papričica. Uglavnom, ako vidite nešto što se može nabaviti, bacite link pa da vidimo. Onaj prvi mi je zanimljiv jer ima i ice alarm a njegov rođak sa dodatim časovnikom u Konradu košta 20e
http://www.conrad.com/3-in-1-Car-thermometer.htm?websale7=conrad-int&pi=853397&ci=SHOP_AREA_17271_0312028&ireusocl=1
Nebi me mrzelo da mu promenim diode za naradžaste jer mi se funkcije sviđaju (black ice, štoperica itd) a i kućište deluje solidno izrađeno. Naravno br2 je apsolutni favorit za sad...

ovaj mi se svidja, i ako dobro shvatam, puni se na 12v u kolima? koliko mu drži baterija? A senzor za spoljašnju temp se gde stavlja? Konačno, gde ovako nešto može da se kupi u BG?
bla bla bla