DACIA Forum Srbija
06.09.2010. - 18:20 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Pages: 1 [2]   Go Down
Author Topic: Retrovizor  (Read 1761 times)
petar313
Full Member

Auto: Dacia Logan 1.4MPI+AC+LPG

WWW Email
« Reply #15 on: 24.01.2010. - 12:46 »
Split TopicGo Up

Da se pozalim.
Jutros zaticem oba retrovizora zarotirana za 90°.  Parkirao sam na ulici, uredno, na perking mesto ispred zgrade na Banovom brdu. Druga vozila su ok.

Levi sam namestio odmah. cini mi se da nije nista oteceno.

Ali, desni - slomljen. Slomljeno je nesto unutra. Uspeo sam da namestim da igleda ok, ali vise ne moze da se savije. A kad vozim, ZVECKA, ubija u pojam.

Cim malo otopli (a mozda i ranije) sledi rasklapanje.

FAN 5
Newbie
*

Auto: dacia logan 1.5dci laureat pack

« Reply #16 on: 14.04.2010. - 20:15 »
Split TopicGo Up

YU-LUCAS pogledaj tamo
« Last Edit: 14.04.2010. - 20:34 by ppejic » Logged
petar313
Full Member

Auto: Dacia Logan 1.4MPI+AC+LPG

WWW Email
« Reply #17 on: 15.04.2010. - 11:51 »
Split TopicGo Up

Rešio problem retrovizora.

Zapravo, ovaj retrovizor se pokazao vrlo žilav. 

Savio sam ga izvukao komadinu plastike koja je zveckala, malo ispravljanja savijenih delova plastike i sad potpuno radi. Ništa ne smeta da ga preklopim. Kao kad je bio nov. 

Kad je u radnom položaju, sve je super i sve radi. Ona jaka opruga radi posao. Ništa se ne primećuje i sve je čvrsto i stabilno. 

Kad je preklopljen, deluje malo klimavo, ali se ništa ne kvari i sve se nakako drži. Pokušao sam da savijem, ali ne da se.  Primeti se da na mestu preklopa nešto nedostaje.

Verovatno ću kasnije još malo poraditi na retrovizoru. Sačuvao sam komadinu plastike koju sam izvadio.   

Mislim da još nije vreme za nov.

Ipak ima serće u nesreći. 

bind
Full Member

Auto: Sandero Stepway 1.5dci

Email
« Reply #18 on: 19.04.2010. - 20:12 »
Split TopicGo Up

Imam Stepway-a oko mesec dana .Mozda ce nekom da izgleda smesno ali moram da pitam posto sam se plasio da nesto nepolomim u retrovizorima bocnim ,a u knizici koju sam dobio uz auto nije napisano-u poglavlju o retrovizorima  da ima tu mogucnost. .
A na parkingu kom parkiram je velika guzva i tako rado bi ih preklopio ako moze.

Pitanje :Da li  mogu da preklapam spoljne retrovizore i kako ?(Fizicki spolja -rukama da ih pomerim do prednjih stakala  ili iznutra na onu polugicu)?  
Hvala unapred ,mislim da ce odgovor pomoci i drugim clanovima foruma...
« Last Edit: 20.04.2010. - 01:50 by bind » Logged
LeNgenda
Full Member

Auto: Dacia Sandero 1.4 MPI Ambiance Plus

Email
« Reply #19 on: 19.04.2010. - 21:13 »
Split TopicGo Up

Rukama polako gurnes ka vratima i kad bude doslo do kraja, skljocnuce i malo ce kao propasti u nosac, zabravice se. Ne ocekuj da bude paralelan sa staklom, ostace jedno 30-ak stepeni ugao, ali je i to dovoljno. Najnormalnije povuci u suprotnom smeru i on ce sam malo da se kao izdigne i vrati se u pocetni polozaj.

Normalno je da se ogole zice i opruge u zglobu jer nema gumenog creva da ih krije kada je retrovizor preklopljen.

perke21
Full Member

Auto: Sandero Stepway 1.6 MPI

« Reply #20 on: 19.04.2010. - 22:48 »
Split TopicGo Up

Drago mi je da nisam jedini. I ja sam mislio da ću nešto polomiti kada sam pokušavao da preklopim retrovizore. UH

Živeo forum  
DeepBlue
Newbie
*

Auto: DAcia Logan 1.6 Laureat Pack + LPG [BRC]

« Reply #21 on: 25.06.2010. - 22:32 »
Split TopicGo Up

retrovizori su jako cvrsti, ponekad i previse (kad moras da ga savijes )
meni su prvo manijaci iz gradske cistoce kamionom zakacili retrovizor i zamisli preziveo, samo se savio prema napred, malo ogreban i tako to...
posle toga, nazalost neki manijak mi je ukrao ogledalce !? tj iscupao ga je iz retrovizora i pritom polomio nosace elektromotora, koji su tu izgleda najslabija karika ... pokusah za zalepim ... ali nema sanse, na kraju zamenjen retrovizor ..
Pages: 1 [2]   Go Up

Jump to:  

DACIA Forum Srbija