Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7   Go Down

Author Topic: Media Nav  (Read 3894 times)

Goky

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 362
  • Auto: Sandero Stepway TCe 90 Prestige
  • Lokacija: Knjaževac - Zaječar
Re: Media Nav
« Reply #60 on: 14.07.2017. - 17:53 »

Drugari evo i ja da se upišem u klub onih koji su hakovali MediaNav. Moja verzija sistema je 7.0.5 pošto nisam hteo da se vraćam unazad na 6.0.3 ili 6.0.4 i da instaliram MediaSkin tražio sam rešenje za 7.0.5 a ovo prolazi i na 8.0.5 rešenje je SuperMod.

Ovo su linkovi na kojima možete da pogledate ceo postupak:
7.0.5: https://www.youtube.com/watch?v=ux57Gjr3VIg
8.0.5: https://www.youtube.com/watch?v=_-6USFZNKA8

Kod prvog videa na linkovima imate linkove za preuzimanje fajla za update na verziju 7.0.5 (za one koji su na nižim verzijama) i fajl za SuperMod MediaNav Evolution i SuperMod MediaNav.

Drugi video samo sadrži linkove za preuzimanje fajl za SuperMod MediaNav Evolution i SuperMod MediaNav.

Postupak instaliranja SuperModa (u mom slučaju MedaNav Evolution):
1. preuzimanje SuperMod fajla i njegovo raspakivanje i kopiranje svih fajlova iz raspakovanog foldera SUPERMOD EVOLUTION na prazanu flesku.
2. Na istu flesku napravio sam folder NoveMape sa podflderima LICENCE, MAP i POI i njih  sam kopirao nove mape, poi i licencnie fajlove (ja sam skinuo sa neta Here mape iz Q1.2017i strpao ih u folder)
3. Odradite kao na videu ažuriranje sistema 7.0.5 na 7.0.5 (SuperMod).
4. Nakon restarta i pokretanja navigacije pokretanje SuperModa (objašnjeno na videu)
5. Ostalo je kao što je objasnio acalisse samo sam ja išao drugačijim redosledom
 5.1. Pokretanje Task managera i gašenje procesa pokrenute navigacije. Proces nosi naziv "nngnavi.exe". Ovaj proces se zaustavlja da bi se mogle obrisati mape.
6. Pokretanje TotalCommander-a (ikona TTCMD)
 6.1. Backup postojeće navigacije sa "Storage Card4" (celog direktorijuma "Storage Card4\NNG" na "MD\Backup") na flash
 6.2. Brisanje starih mapa, poi  sa "Storage Card4" (direktorijumi "Storage Card4\NNG\CONTENT\MAP" i "Storage Card4\NNG\CONTENT\POI")
 6.3. Kopiranje novih mapa i poi na  "Storage Card4" u (sa "MD\NoveMape\MAP" i "MD\NoveMape\POI" u direktorijume "Storage Card4\NNG\CONTENT\MAP" i "Storage Card4\NNG\CONTENT\POI")
 6.4. Kopiranje Licenci za najnovije mape (sa "MD\NoveMape\LICENCE" u direktorijum "Storage Card4\NNG\License")
7. Deinstaliranje SuperModa  dvostruki klik na fajl Borrar.exe koji se nalazi u "MD\Restore"
8. Nakon deinstalacije i ponovnog pokretanja MediaNav osim novih mapa opšte ne može da se vidi da je nešto rađeno sa sistemom.

Fleška mora biti formatirana na FAT 32 a pošto su ikonice jako sitne ja sam koristio vrh (isključene) hemijske olovke da lakše klikćem  :).
Pade mi na pamet da bi možda Bluetooth miš radio, ali to ću pokušati sledeći put.

NAPOMENA: Sve radite na svoju odgovornost, ja ne snosim nikakve posledice ukoliko nešto pođe naopako....
Logged
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Dragan Logan

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • Auto: Logan lpg
  • Zanimanje: strugar
  • Lokacija: Subotica
Re: Media Nav
« Reply #61 on: 14.07.2017. - 20:21 »

Da li neko zna da li postoji jezik na srpskom za media nav
Logged

Goky

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 362
  • Auto: Sandero Stepway TCe 90 Prestige
  • Lokacija: Knjaževac - Zaječar
Re: Media Nav
« Reply #62 on: 14.07.2017. - 20:48 »

Podesite u podešavanjima i imaćete srpski jezik...
Logged
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Dragan Logan

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • Auto: Logan lpg
  • Zanimanje: strugar
  • Lokacija: Subotica
Re: Media Nav
« Reply #63 on: 14.07.2017. - 20:50 »

Hvala probaću
Logged

Goky

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 362
  • Auto: Sandero Stepway TCe 90 Prestige
  • Lokacija: Knjaževac - Zaječar
Re: Media Nav
« Reply #64 on: 14.07.2017. - 21:40 »

Ukoliko Vam je engleski jezik trenutno podešen na glavnom meniju izaberite ikonicu Settings pa onda birate ikonicu System (skroz na dnu ekrana imate ikone Audio, Display, Bluetooth i System).
Zatim izaberite Language pa pomoću strelica sa strane nađite i izaberite Srpski. Sada Vam je MediaNav na srpskom.

Podešavanje srpskog za jezik navigacije: Na početnom ekranu birate ikonu Navigation (Navigacija), pa onda birate ikonicu Options (skroz na dnu ekrana imate ikone Odredište, Ruta, Options ili Podešavanja). Izaberite ikonicu Voice Setting (Postavke glasa ikona sa mikrofonom) pa izaberite Srpski.
Za podešavanje navigacije pišem po sećanju....
Logged
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Elektro

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 38
  • Auto: Chevrolet Aveo
  • Zanimanje: Elektro inžinjer
  • Lokacija: Zemun
Re: Media Nav
« Reply #65 on: 16.07.2017. - 13:12 »

@Goky: ti si stavio Here mape, a ovaj na videu stavlja IGo mape. Jel to može da se bira ili kako? Čije mape uopšte koristi Dacia i koje sve mape mogu da se stavljaju?
Inače sjajan tutorial. I ovo mi je do sada najbolja fora, samo se stave nove mape i doviđenja. :)
Logged

doravec

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 842
  • Age: 38
  • Auto: Duster BlackShadow 1.5 DCI
  • Zanimanje: ITM/SA
  • Lokacija: Beograd
Re: Media Nav
« Reply #66 on: 16.07.2017. - 18:12 »

Igo je naziv software-a za navigaciju. Mape su Here. Tako da je sve ok.
Logged

Goky

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 362
  • Auto: Sandero Stepway TCe 90 Prestige
  • Lokacija: Knjaževac - Zaječar
Re: Media Nav
« Reply #67 on: 16.07.2017. - 19:09 »

Uprvo tako kao što kaže doravec, program za navigaciju je IGo... ja koristim Here mape i nemam primedbi na njih... mape skidaš sa torrenta, trenutno može da se skine Q1.2017... Fora jeste odlična za sledeći put videću da pripremim foldere sa mapama i poi i da ih zipujem pa onda da pobrišem foldere MAP i POI na Storage Card4\NNG\CONTENT i onda da raspakujem ove zipovane da ne bockam puno po onim sitnim ikonicama...
Logged
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Elektro

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 38
  • Auto: Chevrolet Aveo
  • Zanimanje: Elektro inžinjer
  • Lokacija: Zemun
Re: Media Nav
« Reply #68 on: 16.07.2017. - 23:09 »

Ok, hvala obojci na pojašnjenju. Ekstra je stvar što je bockanje sitnih ikonica najveći problem. :D
Logged

acalisse

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 169
  • Auto: Dacia Lodgy Stepway 1.5 dci 110ks
  • Lokacija: Beograd - Vozdovac
Re: Media Nav
« Reply #69 on: 18.07.2017. - 08:07 »

 :aplause: :aplause: :aplause:
Drago mi je da si uspeo.
Probaću i ja.
 :respect: :respect: :respect:
Logged

Dragan Logan

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • Auto: Logan lpg
  • Zanimanje: strugar
  • Lokacija: Subotica
Re: Media Nav
« Reply #70 on: 23.07.2017. - 19:39 »

E posle 5 meseci  je stigao auto ( logan 2 lauerate dci ) još uvek isprobavam funkcije koje ima. Kod mene je verzija media nav  8.0.5.  Kako vidim najnovija je. Jedino još nikako da otkrijem kako da proverim koje su mape tj verzija mapa u njemu. (tražene su za celu evropu) mislim ispiše ulice beča stutgarta i ostalih gradova . Samo me interesuje koja je verzija mapa , pošto imam besplatno ažuriranje u roku od 90 dana, pa kad odem da ih ažuriraju da nebi bilo mi to uradili a ono mape Q1 2015. Zato pomoć ljudi kako da pogledam koje su mape unutra
Logged

Goky

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 362
  • Auto: Sandero Stepway TCe 90 Prestige
  • Lokacija: Knjaževac - Zaječar
Re: Media Nav
« Reply #71 on: 23.07.2017. - 21:22 »

Na početnom ekranu izaberite ikonicu Navigacija, kad se pokrene navigacija kliknite na dugme Slažem se da uđete u navigaciju zatim kada se otvori navigacija izaberite strelicu na desnoj strani da vidite zadnje dve ikonice pa onda birate prvu ikonicu sa slikom Globusa i onda iz menija birate stavku Mape gde imate spisak svih mapa koje imate u sistemu.
Pogledajte drugi klip pred kraj i videćete (od 15 minuta pa do kraja)
Logged
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Dragan Logan

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 19
  • Auto: Logan lpg
  • Zanimanje: strugar
  • Lokacija: Subotica
Re: Media Nav
« Reply #72 on: 05.08.2017. - 18:17 »

Pronašao. Verija media nav je 8.0.5 a mape su Q4 2015
Tako da kad budem išao za koji dan na 0-ti servis ima da se ažuriraju mape. Još nekih 100 km
 :doh:

Hvala  Goky
Logged

ajgor bejzik

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 65
  • Auto: Duster Urban Explorer 1.5 dci
  • Zanimanje: Umetnik za volanom
  • Lokacija: Novi Sad
Re: Media Nav
« Reply #73 on: 09.08.2017. - 16:06 »

Ukoliko Vam je engleski jezik trenutno podešen na glavnom meniju izaberite ikonicu Settings pa onda birate ikonicu System (skroz na dnu ekrana imate ikone Audio, Display, Bluetooth i System).
Zatim izaberite Language pa pomoću strelica sa strane nađite i izaberite Srpski. Sada Vam je MediaNav na srpskom.
Malo je loše urađena navigacija ako se koristi Srpski jezik - ne možeš zbog ćirilice da kucaš imena stranih gradova.  :doh:
Logged
Ljuti se Francuz, a Švaba se buni, jer vozila za gangstere - prave Rumuni!

slavko_bgd

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 464
  • Auto: Alfa Romeo 147 1.6 TS
  • Lokacija: Beograd
Re: Media Nav
« Reply #74 on: 09.08.2017. - 20:28 »

A jel' ćirilica štampana ili ćirilica pisana?  :) :D
Logged
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7   Go Up
 

Page created in 0.065 seconds with 19 queries.